ЕС е установил, че престъпници предлагат на черния пазар 1,1

...
ЕС е установил, че престъпници предлагат на черния пазар 1,1
Коментари Харесай

На черния пазар в ЕС се предлагат 1,1 млрд. дози ваксини

Европейски Съюз е открил, че нарушители оферират на " черния " пазар 1,1 милиарда дози ваксини на стойност 15,4 милиарда евро. Това заяви Европейската комисия при представянето на оферти за възстановяване на противодействието на проведената престъпност.

Мнозинството от европейските незаконни групи (70 на сто) сливат активността си с стопанската система и " изпират " добитите средства, 60 на 100 вземат участие в корупция, 80 на 100 употребяват в закононарушенията си законов бизнес. Престъпните групи най-често са свързани с произвеждане и разпространяване на опиати, каналджийство, покупко-продажба на парцели, трафик на хора и противозаконна активност в интернет, сочат данните.

Комисията отбелязва, че при трафика на хора 60 на 100 жертвите са принудени да проституират, а 15 на 100 - да поставят труд при противозаконни условия. Мнозинството от жертвите на трафик (72 на сто) са дами, към половината от тях са жители на Европейски Съюз.

Европейска комисия планува до 2025 година да бъде усъвършенствано полицейското съдействие, да бъдат вложени спомагателни сили в противопоставяне на главните незаконни действия, да бъдат пресечени опциите за " изпиране " на нелегално добити средства, както и работата на правораздавателните управляващи да бъде съобразена с цифровизацията. Според комисията е належащо също преразглеждане на част от европейското законодателство, обвързвано с противодействието на проведената престъпност.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР