ЕС е отхвърлил предложението на британския премиер Тереза Мей за

...
ЕС е отхвърлил предложението на британския премиер Тереза Мей за
Коментари Харесай

ЕС отхвърли плана на Тереза Мей за Брекзит

ЕС е отхвърлил предлагането на английския министър председател Тереза Мей за бъдещите търговски връзки сред блока и Обединеното кралство след Брекзит, съобщи „ Индипендънт “

Това стана ясно от изминал в медиите документ, даващ насоки за договарянията с Лондон, в който се установи, че Европейски Съюз изключва опцията за „ взаимно признание “ на стандартите сред Англия и Съюза.

Документът, който би трябвало да послужи като директива за основния договарящ на Европейската комисия за Брекзит Мишел Барние в идната фаза на договаряния с Лондон, също по този начин непосредствено отхвърля предлагането на Тереза Мей Англия да резервира своето участие в някои от регулаторните органи на Европейски Съюз след Брекзит, измежду които Европейската организация по медикаментите.    

„ Европейският съвет би трябвало има поради декларираните от  Обединеното кралство позиции, които лимитират комплексността  на вероятното бъдещо партньорство. Излизането от митническия съюз и единния пазар неизбежно ще докара до търкания. “, гласят насоките.

„ Различията на митническите режими и вътрешните правила, както и неналичието на общи институции и споделена правна система, основават потребността от граничен надзор и инспекции, които да поддържат целостта на единния пазар на Европейски Съюз и на пазара на Обединеното кралство. За страдание, това ще има отрицателни стопански последствия. “, написа още в документа.

Насоките би трябвало да бъдат утвърдени по време на среща на върха на Европейски Съюз през март, като в случай че се имат поради досегашните документи с насоки за Брекзит, новите рамки ще бъдат признати бързо и без доста полемики, в проява на единството на Европейски Съюз по тематиката.  

Сред насоките в документа има и наредба, съгласно която бъдещите връзки сред Европейски Съюз и Англия ще попадат под юрисдикцията на Европейският съд, нещо, против което се опълчват множеството последователи на Брекзит. Вместо това Тереза Мей предложи основаването на самостоятелен регулатор, формиран от представители на двете страни и безпристрастен ръководител.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР