“ЕС да консолидира усилията си и да гарантира сигурността на

...
“ЕС да консолидира усилията си и да гарантира сигурността на
Коментари Харесай

Румен Радев: ЕС да консолидира усилията си и да гарантира сигурността на гражданите

“ЕС да консолидира напъните си и да подсигурява сигурността на жителите. ” Това сподели президентът Румен Радев на срещата на върха на групата „ Арайолуш “ в Порто, оповестиха от прессекретариата на президента.

 ЕС би трябвало да обърне съществено внимание и действително да отговори на паниките

Бъдещето на Обединена Европа ще зависи на първо място от способността ѝ да отстоява и развива личната си визия за обединен и мощен Европейски съюз, който има положителна роля в Европа и света.

Европейски Съюз да консолидира напъните

Като основно предизвикателство пред Европейски Съюз и интернационалната сигурност президентът дефинира продължаващата война на Русия против Украйна.

“От първия ден на войната България е жигосала експанзията и погазването на интернационалното право, а от основно значение през днешния ден е стратегическото единение и взаимност в Европейски Съюз да бъдат съхранени, като бъде подложен приоритет върху възобновяване на мира в Европа и подсилване на архитектурата на сигурност. ”

Президентът изрази паниката си от разширението на териториалния обсег на спора, както и от възходящия риск за страните от Черноморския район.

“Необходима всеобхватна тактика от страна на интернационалната общественост както за прекратяването на бойните дейности сред Русия и Украйна, по този начин и за спечелването на мира в дълготраен проект. ”

Изпращането на още и още оръжия не води до решение на спора и е нужен разумен баланс сред военни, стопански и дипломатически ограничения.

“Европа не може да си разреши тази война да продължава и е належащо да бъдат търсени подходи, чиято съществена задача е възобновяване на мира в Украйна. Затова са нужни мощна политическа воля, дипломация и дейни договаряния за обективен и резистентен мир, учреден на интернационално приетите правила на Организация на обединените нации, ” прикани още Румен Радев.

 ЕС следва да укрепи солидарността и да реализира резултати в полза на общите цели

Радев прикани европейските страни да препотвърдят единството си на основата на общите правила. Като пример  открои присъединението на България и Румъния към Шенген.

Португалия ни поддържа за Шенген. Това увещание получи президентът Румен Радев в Порто. Даде му го португалският президент Марсело Ребело де Соуза.

Още вести четете в категория България.

 

 

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР