Ерик Мамер от пресслужбата на Европейската комисия обяви, че решението

...
Ерик Мамер от пресслужбата на Европейската комисия обяви, че решението
Коментари Харесай

От ЕК обявиха за цинизъм решението на Газпром да спре за неопределено време Северен поток 1

Ерик Мамер от пресслужбата на Европейската комисия разгласи, че решението на " Газпром " да не възобновява употребата на " Северен поток 1 " заради нередовност е " цинизъм ".

Той бе безапелационен, че дейностите на съветската компанията единствено удостоверяват, че Руската федерация не е благонадежден снабдител на газ.

За да обясни какво тъкмо има поради, когато приказва за цинизъм, Мамер изясни: Руската федерация избира да изгаря газа, вместо да извърши контрактуваните си отговорности към Европейския съюз.

По-рано денем стана известно, че " Газпром " е получил предизвестие от " Ростехнадзор ", че в единствения му работещ мотор, основен за газопровода " Северен поток ", е в нередовност и при него са регистрирани течове. Ето за какво той по никакъв метод не може да възвърне газоподаването, до момента в който проблемите не бъдат отстранени.

Но най-вероятно от Европейската комисия не имат вяра на обяснението на " Газпром " и си изясняват решението на сдружението с обстоятелството, че до Европейската комисия бяха изпратени претенции да вкара таван на цените на съветския газ, доставян в Европа..

Припомняме, че се очакваше доставките на съветски газ за Европа през " Северен поток 1 " да бъдат обновени на 3 септември 2022 година с 20% от планувания потенциал, като това трябваше да стане след привършване на планувания ремонт на газопровода.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР