Ердоган заяви, че признанието на републиките в Донбас противоречи на

...
Ердоган заяви, че признанието на републиките в Донбас противоречи на
Коментари Харесай

Тюрколог пред Lupa.bg: Очертава се сблъсък на Ердоган с Путин заради Крим

Ердоган съобщи, че признанието на републиките в Донбас опонира на Минските съглашения, както и че Турция няма да се откаже от връзките с Русия или Украйна поради спора посред им. До през вчерашния ден турският президент призоваваше за дипломатическо споразумяване спора сред Русия и Украйна. Предлагаше даже тристранна среща с Путин и Зеленски в Анкара. Вчера, 23 февруари, обаче, е извършен дълъг авансово заплануван телефонен диалог сред него и Путин. Това съобщи пред Lupa.bg тюлкологът Емилия Славкова.

Турският ръководещ хайлайф е заинтересуван от процесите в Украйна, както заради стопански аргументи – тъй като има огромен стокообмен и други стопански ползи в тази страна - по този начин и може би преди всичко по геополитически съображения – той от дълго време има искания към Крим като се стреми да „ защитава” най-малкото правата на кримските татари. Но Турция би се решила да работи по-активно в тази посока, единствено в случай че стабилността на Русия намалее, предвижда Емилия Славкова.

Засега турският политически хайлайф единствено лавира сред световните сили, тъй като Турция продължава да бъде близкоизточна страна със междинни размери и благоприятни условия.



По думите й основният съперник на съветския президент Владимир Путин в украинския спор е Вашингтон. Защо тогава съветските войски са ориентирани към Украйна?! Не приказва ли протичащото се в Украйна за несполучлива западна дипломация? Дали обаче това е инцидентно?! Не е ли допустимо да има неофициални сделки сред между Путин и Байдън, за които международната общност не е осведомена? Тези въпроси би трябвало да намерят своя реален отговор.

" НАТО нагнетява години наред ситуацията наоколо и по границите на Русия, а и в Черно море с неимоверно повишаване въоръжените си сили. Съединени американски щати основават напрежение с огромни доставки на модерно въоръжение за Украйна. България би трябвало да се грижи на първо място за своя народен интерес, който диктува да не се хвърляме самоотвержено на амбразурата. Тъй като сме в непосредствена непосредственост до огъня на спора. Нека ръководещите не не помнят какъв брой пъти България е вкарвана в трагични вреди и национални произшествия поради верноподаническото си отношение към военно-политическите блокове на велики сили, дано помнят по какъв начин постъпва Борис III по време на Втората международна война. Чувството за национално самозапазване би трябвало да е водещо “, счита Славкова.

ТЕМА преди 13 минути 305 преди 14 минути 167 преди 29 минути 633
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР