Енергийните министрите на 27-те страни-членки на ЕС одобриха предложените по-рано

...
Енергийните министрите на 27-те страни-членки на ЕС одобриха предложените по-рано
Коментари Харесай

ЕС ще намали потреблението на енергия и ще обложи с данък енергийните компании

Енергийните министрите на 27-те страни-членки на Европейски Съюз утвърдиха препоръчаните по-рано ограничения за ограничение на скока на цените на силата. Те включват понижаване на потреблението в пиксовети часове. В Брюксел беше реализирано и съглашение да се наложи ексклузивен налог върху непредвидените облаги на енергийните компании.

Европейските министри се споразумяха за понижаване на потреблението на електрическа енергия в пиковите часове и за изключителни налози за енергийните компании в незабавни старания за понижаване на високите цени на силата.

Политическата сделка включва непринудено понижаване на брутната консумация на ток с 10% и с 5 на 100 по време на пиковите часове.

Пакетът включва   налог върху свръхпечалбите на фирмите произвеждащи и работещи с изкопаеми горива,   осъществени през тази или идната година, данък върху свръхприходите, които производителите на електрическа енергия получават от растящите разноски за електрическа енергия.
Ние сме в енергийна война с Русия. Зимата наближава и би трябвало да действаме в този момент. Не след седмица и несъмнено не след месец. Така че чакам Комисията да излезе с спомагателни ограничения допустимо най-скоро, изключително за това по какъв начин да се понижи цената на газа и по какъв начин да се обезпечи неотложно облекчение за индустрията.
Йозеф Сикела, министър на индустрията и търговията на Чехия

Съветът на Европейски Съюз реализира единодушие да се сложи таван на приходите от 180 евро за мегаватчас за производителите на ток, което визира и медиаторите. В момента има 20% нарастване на междинните годишни облагаеми облаги по отношение на 2018-та година.
Тези ограничения ще ни оказват помощ да успокоим натиска върху цените и ще предложат облекчение за потребителите. Постигнахме политическо съглашение и ще можем бързо да използван ограниченията.
Кадри Симсон, европейски комисар по въпросите на енергетиката

Решението, оповестено от Чехия в качеството ѝ на ръководител на Европейски Съюз, има за цел да понижи разноските за сила, които се покачиха поради войната на Русия в Украйна и с настъпването на зимата в северното полукълбо.

Европейските семейства и предприятия към този момент са затруднени от възходящите сметки за електрическа енергия, които подхранват рекордната инфлация, която доближи 10 % в еврозоната.

Мерките са извънредни, те ще влязат в действие от 1 декември тази тодина и ще важат до края на идната.

В оповестените ограничения обаче липсва концепцията, подкрепена от 15 страни от Европейски Съюз, измежду които Франция, Испания, Италия, Гърция, Малта и Полша, за ограничение на цените на вносния газ.

Споразумението на министрите от Европейски Съюз пристигна ден, откакто Германия - експортната мощ на блока, която дълго време беше подвластна от съветския газ, разгласи пакет от енергийни помощи на стойност 200 милиарда евро, с цел да защищити потребителите си.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР