Енергийната ефективност на около 840 съществуващи социални услуги в общността,

...
Енергийната ефективност на около 840 съществуващи социални услуги в общността,
Коментари Харесай

Държавата влага 700 млн. лв. за повишаване на качеството на социалните услуги

Енергийната успеваемост на към 840 съществуващи обществени услуги в общността, делегирани от страната действия, може да бъде усъвършенствана с финансиране от Плана за възобновяване и резистентност (ПВУ). Общините, на чиято територия са услугите, могат да аплайват по съответната процедура. Тя е част от Програмата за модернизиране на дълготрайната грижа и е с общ бюджет от 251 милиона лв.. 32 милиона лв. са национално съфинансиране, останалите са по ПВУ.

Социалният министър Лазар Лазаров показа процедурата. По плановете ще бъдат финансирани строителни действия, доставка и монтаж на съоръжение и обзавеждане. Строителните действия могат да включват рационализация или замяна на системите за отопление, ел.инсталацията, осветлението в постройката, пожарната сигурност, ремонт на покрива.

По плановете може да бъде приспособена физическата среда в услугите, с което да бъде обезпечено физическо разграничаване при епидемиологична обстановка, както и да бъде усъвършенстван достъпът на хората с увреждания до съответната среда.

Изпълнението на процедурата ще увеличи качеството на обществените услуги за към 17 500 деца и възрастни, които се нуждаят от поддръжка. С реализирането на плана се чака разноските за сила в постройките на обществените услуги да намалеят с 30% на годишна база.

Лазар Лазаров посочи, че обществените услуги ще дават отговор на всички критерии за витална и налична среда. Ще се поддържат начинания за възстановяване на средата за хората с увреждания.

Минималната стойност на един план е 20 хиляди лв.. Няма да се одобряват планове на частни снабдители. 82 дома за остарели хора ще бъдат осъвременени. Също по този начин ще бъдат построени 125 услуги за резидентна грижа за над 3000 консуматори. Над 700 милиона лв. по другите стратегии и планове ще бъдат вложени в обществените услуги.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР