Енергийна криза, хаос в енергетиката и икономическа криза няма. БВП

...
Енергийна криза, хаос в енергетиката и икономическа криза няма. БВП
Коментари Харесай

“Демократична България”: Служебният кабинет готви обратен завой към Русия

Енергийна рецесия, безпорядък в енергетиката и икономическа рецесия няма. Брутният вътрешен продукт пораства и макроикономическите индикатори са постоянни. Затова всяването на страха от страна на новия длъжностен кабинет може да се пояснява единствено като подготовка за връщане на България към газовата взаимозависимост от Русия. Това е доста рисковано, защото тя е неустойчив сътрудник, гласи изпратена до медиите позиция на “Демократична България”. Предложени са и ограничения за разрешаване на комплицираната обстановка с газовите доставки.
Ето и цялата позиция на десните:
“С първата си обществена изява служебният кабинет видя „ безпорядък и съсипия “ в енергетиката. Всъщност енергийна рецесия няма, а просто е нужно обезпечаване на спомагателни доставки от природен газ. Икономическа рецесия също няма, когато има напредък на Брутният вътрешен продукт и постоянни макроикономически знаци. Показателно е, че никой в служебния кабинет не загатва „ Газпром “, който не извършва контракта за доставка на природен газ за България и изиска едностранно смяна.

Затова апокалиптичните сюжети, които чертае кабинетът не може да се поясняват по различен метод, с изключение на като подготовка на публичното мнение за опрощение на авансово планувани две свои дейности:

1. Да одобри ултиматума на Москва и да заплаща газа в рубли.

2. Да подпише дълготраен контракт за доставка на газ с „ Газпром “.

Но най-големият риск България да няма задоволително газ през зимния интервал е точно разчитането на импорт на газ от Русия, тъй като обстоятелствата демонстрират, че този снабдител целеустремено понижава или стопира контрактуваните количества и няма логичност да се чака да прави нещо друго през идващите 6 месеца.

Москва употребява газа като част от хибридната си война и цели намаляване и разделяне на Европа.

Какво е рационалното решение:

1. Подписване на рамково съглашение за полутечен природен газ.

2. Осигуряване на терминали в Гърция и Турция, в това число с посредничеството на Европейска комисия.

3. Договаряне на спомагателни количества азерски газ.

4. Завършване (получаване на акт 16) на интерконектора с Гърция.

5. Компенсации за бизнеса и семействата.

Настояваме служебният кабинет да дава ежеседмичен доклад и подробна аргументация за своите дейности, с цел да убеди българското общество, че работи за него, а не за непознати и персонални ползи.”
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР