Енергията ще продължава да поскъпва, бизнесът да се адаптира, коментира

...
Енергията ще продължава да поскъпва, бизнесът да се адаптира, коментира
Коментари Харесай

Икономист със страшна прогноза

Енергията ще продължава да нараства, бизнесът да се приспособява, разяснява икономистът от Българска академия на науките проф. Гарабед Минасян във връзка предлаганите от държавното управление антикризисни ограничения.

" Аз също като български жител не желая да заплащам налози, само че се постанова ", пошегува се икономистът.

По думите му е необичайно, че бизнесът не е подхванал някакви стъпки, с цел да бъде по-независим енергийно, а разчита единствено на поддръжка от страната.

Управителката на Международния валутен фонд през вчерашния ден задоволително добре се аргументира, че тази година за България инфлацията ще бъде някъде от порядъка на към 13 до 15%, евентуално не повече, тъй като регулирането на инфлацията не е дело на нашето лично държавното управление, а регулирането на тази инфлация е обвързвано с регулирането на инфлацията в Еврозоната, а институцията, която се занимава с контролиране на инфлацията в Еврозоната е Европейската централна банка и там не стоят инцидентни хора, там не стоят генерали, които са пенсионирани “, сподели Минасян пред bTV.

Предложените от държавното управление ограничения нямат планове и не се знае до каква степен покачването на Данък добавена стойност върху виното и цигарите ще покрие направените разноските, сподели икономистът, който планува напредък на недостига.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР