Енергетиката на Източна Европа трябва да бъде свободна от чуждестранно

...
Енергетиката на Източна Европа трябва да бъде свободна от чуждестранно
Коментари Харесай

Тръмп: Енергетиката на Източна Европа трябва да е свободна от чуждестранно изнудване

Енергетиката на Източна Европа би трябвало да бъде свободна от задгранично изнудване. Това съобщи през вчерашния ден президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, представен от ТАСС.

На взаимна конференция в Белия дом с полския си сътрудник Анджей Дуда американският президент похвали Инициативата " Три морета ", сплотяваща Австрия, България, Унгария, Латвия, Литва, Естония, Полша, Румъния, Словакия, Словения, Хърватска и Чехия.

" Това е извънредно значимо партньорство в областта на енергетиката, което обезпечава благонадежден източник на енергийни запаси за Източна Европа и ще бъде свободно от опасността от задгранично изнудване ", съобщи Тръмп.

  " Полша доста добре знае какво съставлява задграничното изнудване ", добави той и означи, че Инициативата " Три морета " се основава на правдивост, неприкритост и взаимна полза. Тръмп не посочи какво има поради под " задгранично изнудване ", отбелязва ТАСС.

Президентът на Съединени американски щати сподели също, че Вашингтон и Варшава ще сключат съглашение за съдействие за развиването на нуклеарната енергетика в Полша, осведоми Българска телеграфна агенция.

" Ние работим за подписване на съглашение, което ще помогне за основаване на атомни електроцентрали в Полша ", съобщи Тръмп. " Те ще купуват от една от нашите доста огромни, доста положителни компании технологии за атомна сила за цивилен цели ", добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР