Ендокринологът, диетолог Алексей Калинчев предупреждава за последствията от зеленчукова диета.

...
Ендокринологът, диетолог Алексей Калинчев предупреждава за последствията от зеленчукова диета.
Коментари Харесай

Диетолог: Какво ще се случи с тялото, ако ядем само зеленчуци

Ендокринологът, диетолог Алексей Калинчев предизвестява за следствията от зеленчукова диета.

Според експерта доматите и краставиците не носят калории, което значи, че не дават сила. Когато ядат зеленчуци, хората получават фибри, само че това е всичко, означи той. Според него изключването от диетата на въглехидрати, протеини и мазнини може да докара до съществени болести .

  " Класическият обяд е комплицирани въглехидрати, протеини и мазнини, условно растително масло или животинска лой. В противоположен случай стигаме до затлъстяване и диабет ", предизвестява Калинчев.

Диетологът Наталия Нефедова опроверга някои постоянно срещани неправилни схващания за плодовите салати . Според нея един от митовете е, че такива ястия съдържат доста захар. Тя добави, че те носят повече изгода, в сравнение с щета. Плодовите салати съдържат фибри, витамини, минерали, протеини, мазнини и въглехидрати, изясни специалистът.

Нефедова означи, че с плодовете хората получават и фитохимикали, които са не по-малко значими и имат специфичен резултат върху тялото. Тя изясни, че става дума за унищожаване на хронични възпаления, които водят до развиване на разнообразни болести и стареене.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР