Емпатията е способността на човека да разбира начина, по който

...
Емпатията е способността на човека да разбира начина, по който
Коментари Харесай

Обратното на нарцис се нарича емпат. Ето какви са тези хора

Емпатията е способността на индивида да схваща метода, по който другият се усеща. Тя е присъща за множеството хора на света в друга степен, с изключение на за психопатите, нарцисите и социопатите. 

Доколко я усещаме зависи от обстановките и от нас самите като личностна структура - някои я усещат доста повече от други. Тези на върха на скалата по чувствителност се назовават " емпати ", споделя Business Insider. 

" Емпатът е прочувствена гъба ", разяснява Джудит Орлоф - психиатър и създател на книгата " The Empath's Survival Guide ", издадена в Съединени американски щати. Според нея би трябвало да се обръща внимание на емпатите, тъй като има хиляди от тях и те са постоянно неправилно диагностицирани или не осъзнават, че са такива, с което вредят на себе си, до момента в който може да бъде противоположното - да употребяват своята сензитивност като подарък.

" Те са хора, които попиват напрежението, а също и позитивните страсти, в техните лични тела от другите хора ", споделя тя. " Те нямат филтрите, с които разполагат другите хора ", изяснява Орлоф. 

Да си емпат не значи просто, че имаш доста състрадание. По доста способи емпатите вземат във вътрешността случаващото се към тях и са доста чувствителни на звук, миризми и прекалено говорене. Това значи, че те елементарно се усещат претрупани когато попаднат в тълпи и може да станат изморени бързо, за къси интервали, от интензивни обществени обстановки. 

" Те имат способности на вътрешен глас, да вникват дълбоко, в действителност да ги е грижа за другите и да усещат надълбоко съчувствие ", изяснява още Орлоф, която споделя, че самата тя е подобен човек. " Те постоянно дават прекалено много. Понякога проемат от болката на обичаните от тях хора в тялото си, тъй че действително я усещат ", продължава тя. Обикновено тези хора имат потребност от време да остават сами. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР