Емоционалното състояние оказва пряко влияние върху ежедневието на хората. Емоционалната

...
Емоционалното състояние оказва пряко влияние върху ежедневието на хората. Емоционалната
Коментари Харесай

Как да спрем емоционалната отрова

Емоционалното положение оказва директно въздействие върху всекидневието на хората. Емоционалната отрова се свързва с отрицателните страсти, които изпитваме в разнообразни обстановки.

В тази публикация ви предлагаме някои общи препоръки, които да оказват помощ да се справите с прочувствената отрова и да намалите негативното въздействие на отрицателните страсти върху вашия живот.

Разберете своите страсти

Важно е да разберете какви страсти изпитвате и да приемете, че всички страсти, в това число отрицателните, са естествени. Не се осъждайте поради това, че изпитвате избрани страсти. Приемете обстановката без да я изкривяване през персоналните си прочувствени филтри.

Изразете своите страсти

Споделянето на страстите си с благонадежден другар, семейство или терапевт може да бъде изключително потребно. Изразяването на страсти на глас или посредством писане може да ви помогне да обработите и осъзнаете това, което чувствате.

Упражнявайте прочувствена просветеност

Развиването на умения за ръководство на страсти и схващане на страстите на другите може да помогне за възстановяване на връзката и междуличностните връзки. Това рационализиране е належащо с цел да станем мъдри и да бъдем устойчиви на стрес.

Практикувайте медитация и релаксация

 прочувствена отрова

Редовното упражняване на медитация и релаксационни техники може да ви помогне да успокоите мозъка си и да се справите по-добре с прочувствени провокации. Медитацията усъвършенства фокуса и подтиква въображението.

Ограничете негативната информация

Намалете времето, което прекарвате в среда, където се излагате на доста негативни вести или авторитетни фактори. Опитайте се да създадете положителна среда към себе си.

Физическа интензивност

Редовното практикуване може да помогне за понижаване на напрежението и повишение на настроението посредством отделянето на ендорфини - по този начин наречените " хормони на щастието ".

Установете граници

Научете се да казвате " не " на неща или хора, които ви затрудняват и ви носят отрицателност.

Помислете положително

Практикуването на оптимистичен метод към живота и фокусирането върху позитивните страни на обстановките може да ви помогне да намалите прочувствената отрова.

Ако имате съответни въпроси или търсите спомагателна информация, постоянно можете да потърсите профилирана литература или публикации по тематиката от настоящи източници.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР