Емоционалните последици от една изневяра много наподобяват етапите, през които

...
Емоционалните последици от една изневяра много наподобяват етапите, през които
Коментари Харесай

Партньорите, които си приличат, по-рядко си изневеряват

Емоционалните последствия от една невярност доста наподобяват стадиите, през които прекосяваме, когато скърбим от гибелта на непосредствен човек.

Първо е шокът, когато научаваме, че обичаният ни е направил такова изменничество и може би даже отказване, до момента в който осъзнаем, че е истина. Следват болежка и яд, което води въпроса: Защо хората изневеряват?

Според Кели Камбъл, професор по логика на психиката и човешко развиване в Калифорнийския университет в Сан Бернардино, съществуват безчет аргументи за това, като не би трябвало да прибързваме да демонизираме индивида до нас. “Ние даже не знаем дали хората по начало са устроени да бъдат моногамни. Просто някои са по-възприемчиви към тези възгледи, а други не са ”. Ето за какво Кембъл поучава двойките да разискват от начало какво за тях е изневярата. Като цяло мъжете са по-разтревожени от физическата невярност, до момента в който дамите тази от прочувствено естество. Но по какъв начин да знаете къде е границата?

Червените флагчета
– не е добър човек
“Повечето откриватели са съгласни, че “големите пет ” са най-широко употребяваният индикатор и отразява вида персони ”, споделя Кембъл. “Когато хората не са квалифицирани като приятни и добросъвестни, проучванията демонстрират, че те са по-склонни да мамят ”.

 Партньорите, които си наподобяват, по-рядко си изневеряват

– животът ви не е обвързван
“Ако забелязвате, че животът ви не е обвързван, това е знак “, безапелационна е Кембъл. “Когато се виждате, разкривате ли някаква съдържателна информация или по-скоро се въздържате? Важно е да се чувствате добре да сте уязвими пред колегата си. ”

– виждате разликите като дефекти
Кембъл е безапелационна, че максимата, че “противоположностите се притеглят ” не е вярна що се отнася за развиването на връзките. “Първоначално можете да намерите нечии черти привлекателни, тъй като ви балансират и имате потребност от сходно равновесие. Но след време хората, които са противоположности постоянно виждат тези разлики като съдбовни дефекти ”.

– станали са егоисти
“Обърнете внимание на поведенческите промени ”, споделя Кембъл, като отбелязва, че нарцистичните черти са проблематични. “Хората, които са нарцистични, са по-склонни да изневеряват. Ако забележите, че сътрудникът ви е почнал да си обръща повече внимание, това е червен байрак ”.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР