Емил Велев е последният треньор, извел Левски до шампионската титла.

...
Емил Велев е последният треньор, извел Левски до шампионската титла.
Коментари Харесай

Емил Велев пред ТОПСПОРТ: Живея с Левски! Няма как ЦСКА да е първи незаслужено

Емил Велев е последният треньор, извел Левски до шампионската купа. Неговото мнение постоянно е забавно и всеобхватно. ТОПСПОРТ се свърза с Кокала, с цел да проучва обстановката при " сините ", както и други настоящи тематики към българския футбол. Ето какво показа той пред медията ни:

- Г-н Велев, каква е оценката Ви за годината на Левски? Спечелена Купа, само че и неоснователен завършек на полусезона, какъв е Вашият разбор?

Смятам, че представянето е на приливи и отливи. Успехът е Купата, след толкоз дълго очакване, се стигна до нея. Върнаха се хората на трибуните, още веднъж има еуфория, което липсваше. Голямата заслуга е на Мъри Стоилов. Изиграхме 1, 2 мача положителни в Европа. Успехът на ПАОК беше върхът в представянето. Дойде обаче загубата от този несъвършен тим - Хамрун и малко нещата потеглиха надолу. След отпадането, имаше периодично повтаряне на мощни и слаби игри. По-точно игрите си бяха на положително равнище, само че липсват резултатите в последните мачове. Както знаем, в Левски това е най-важното.

- Имате поради, че отпадането от Хамрун е главен фактор за рецесията в Левски в този момент?

Да, считам, че това е в основата. В допълнение имаме и доста други спортно-технически фактори. Смени се системата в последните мачове, поради противниците. Липсва триумф в завършващия пас. В отбрана виждам известно разколебаване, което го нямаше преди. Много са факторите...

- Как Левски може да излезе от това състояние съгласно Вас?

Най-важна е равносметка и преценка на обстановката. Трябва, несъмнено и селекция. Нужен е централен нападател, халф, като виждам и вратар. Не знам какво се случи с Николай Михайлов. След Хамрун бе тотално зачеркнат, а съгласно мен се справяше сносно преди този момент. Наложиха младия Пламен Андреев, а на него му липсва опит. Да, добър вратар е, само че няма нужния опит. Не знам за какво се отнесоха по този начин с Михайлов. Дали поради публиката, дали поради друго, само че за мен си беше ослепителен до преди мача с Хамрун.
 Емил Велев пред ТОПСПОРТ: Промениха наказването на Левски от боязън, разпоредбите би трябвало да се съблюдават
Емил Велев пред ТОПСПОРТ: Промениха наказването на Левски от боязън, разпоредбите би трябвало да се съблюдават

" Не знам за какво би трябвало нов човек да влиза в ръководството на клуба "

- Какво е мнението ви по тематиката с Юнайтед груп? Оптимист ли сте за договорката?

Докато не стане факт, съм сдържан. Аз съм реалист човек. Спомняте си - Диксън, Миксън... Благо Джийзъса... Не знам в този момент на тези от Юнайтед груп какъв им е казусът. Реалната обстановка в този момент се знае единствено от Стоилов, Сираков и Иво Ивков. Надявам се да се случат нещата. Левски го заслужава. Има потребност от мощен спонсор, който да върне тима на мястото, което заслужава.

- Какви са прогнозите ви за пролетта и крайното класиране? В момента ЦСКА е водач, само че шампионските упоритости на Лудогорец са постоянно огромни...

ЦСКА са малко щастливо на върха. Разбира се, не е единствено шанс. Когато си на върха, няма по какъв начин да е несправедливо. Все едно някой да каже, че купата на Левски с мен е било плод на шанс... Всички знаем задачите на Лудогорец. Смятам, че те още веднъж ще бъдат първенци. Винаги участващите тимове напролет в Европа, се показват добре и във вътрешните шампионати, тъй като придвижват фокуса си. Те разполагат с огромен капацитет и считам, че ще станат първи. Моята прогноза е, че Левски ще успее да се стабилизира и ще стане даже втори. Все отново огромната борба ще бъде сред тези три тима - Левски, ЦСКА и Лудогорец.
 Снимка 562743
Източник:

- Как се развива Вашата школа Левски-Спартак?

Доста добре. Бяхме на шампионат в Израел с набор 2008 през ноември. Класирахме се на 4 място, отпаднахме на полуфинала след дузпи. Децата плакаха, беше трагично, само че ср показаха на доста положително равнище. Надявам се да имаме триумфи.

- Липсва ли Ви треньорската специалност на високо равнище?

Аз под една или друга форма съм си във футбола и в никакъв случай не съм си тръгвал от него. Бил съм треньор във всички елементи на България. Донесох последната купа на Левски през 2009 година, три пъти мои тимове са били на край за Купата. Трудно се реализира всичко. Това са неща, които никой не може да ги оспори и са плод на доста старания. Тук няма млади и остарели. Разбира се, в случай че някои има сериозна визия и цели, може да ми се обади.
 Емил Велев: Мъри все споделя, че никой не ни е надиграл, само че пък ние не можем да бием - това е самата истина
Емил Велев: Мъри все споделя, че никой не ни е надиграл, само че пък ние не можем да бием - това е самата истина

Бившият ментор на " сините " разяснява рецесията в отбора

- А Левски липсва ли Ви?

Аз пребивавам с Левски. Общувам с левскари, събираме се ветерани, проследявам изкъсо всичко. В положителни връзки сме с Наско и Мъри. Говори сме си. Е, не са ми желали препоръки. Може би бих им споделил някои неща и визии за нещата, само че не бих ги споделил пред медиите, несъмнено.

- И най-после няма по какъв начин да не Ви попитам за Световното. Кой съгласно Вас ще е първенецът?

 На това състезание триумф имат техничните тимове - Бразилия, Франция, Аржентина. Според мен първенец ще е Бразилия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР