Емил Милев, известен с прякора си Крокодила, е окончателно осъден

...
Емил Милев, известен с прякора си Крокодила, е окончателно осъден
Коментари Харесай

Емил Милев-Крокодила е осъден окончателно на 17.5 години затвор

Емил Милев, прочут с прякора си Крокодила, е дефинитивно наказан на 17.5 години затвор по обвиняване за въоръжен обир, оповестиха от прокуратурата. Присъдата е на Върховния касационен съд (ВКС). Според решението Милев е приет за отговорен за обир на банков клон в столичния квартал " Люлин ", осъществен през март 2010 година Тогава са отмъкнати над 136 хиляди от инкасо. Освен Милев по това обвиняване на по 15.5 години затвор са наказани Едуард Павлов и Лазарин Лазаров.

Присъдата ще бъде приведена в осъществяване и ще се търпи при първичен непоколебим режим, оповестяват от прокураутрата. Милев от години е в ареста по разнообразни обвинявания. С последното си решение Върховен касационен съд указва, че долната инстанция още веднъж би трябвало да прегледа делата по други обвинявания – за похищение и обир на турски жител на автомагистрала " Тракия ", осъществен през 2009 година и два грабежа на бензиностанции – в Бухово и на бул. " Ботевградско шосе " в София. След грабежа на автомагистралата Милев влиза в престрелка с полицията, по време на която е ранен в крайници, настояват проверяващите. Впоследствие се е укривал при Павлов, с който са наказани за грабежа в " Люлин " и се е лекувал самичък, споделят от прокуратурата. Заради престрелката Милев е упрекнат и в опит за ликвидиране на служител на реда. Ако бъде наказан, може да получи даже и пожизнен затвор без право на подмяна.

Милев бе оневинен по тези обвинявания от спецсъда през 2018 година След това обаче апелативните съдии трансформираха решението и го осъдиха. Така се стигна до обжалване пред Върховен касационен съд, който удостовери осъждането за обир на банковия клон и върна останалите обвинявания за ново разглеждане.

" Според решението на Върховен касационен съд не са изследвани до дъно показанията на очевидец по отношение на присъединяване Милев в отвличането, грабежа и престрелката с служители на реда на " Тракия ". Свидетелят оповестява по делото освен разказани от Милев обстоятелства, само че и такива, които персонално е открил. А точно, че след магистралния обир и престрелката с полицията, Милев се е укривал в дома на Павлов, където независимо лекувал огнестрелно пострадване на десния си крайник. За него обяснил, че получил точно при престрелката ", оповестяват от прокуратурата.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР