Емблемата на уличната фотография (р. 1962 г. в Санкт Петербург)

...
Емблемата на уличната фотография (р. 1962 г. в Санкт Петербург)
Коментари Харесай

Живата легенда на уличната фотография Алексей Титаренко идва у нас

Емблемата на уличната снимка (р. 1962 година в Санкт Петербург) ще взе участие със своя галерия в деветото издание на фестивала .

Серията му " Град на сенките " , снимана 1991-1994 година в Санкт Петербург ще бъде показана в Националната изложба " Двореца " от 30 юни до 14 август т.г.

Самият създател ще пристигна в София в средата на юли.

" Титаренко е повлиян е от съветския авангард. Стилът му е реформаторски и различим. Снима на филм, копира ръчно и пълноценно реализира аналоговия капацитет във фотографията. Желан е във всички огромни международни музеи и галерии ", изясни пред Радио София Еми Барух – публицист, преводач и шеф на " ФотоФабрика ".

Фотографът има серии от Венеция, от Лос Анджелис, от Хавана. От 2011 година е американски жител. Живее и работи в Ню Йорк.

Обича поезията и класическата музика.
 Момиче се разхожда в двора на жилищна постройка, разрушена в украинско-рускияконфликт в обсадената част на Мариупол, Украйна. 28 март 2022 година Снимката е на Ройтерс/Александър Ермоченко и е част от изложбата „ Украйна: Архивите на едно закононарушение “ 

До 9 юни продължава изложбата " Украйна: Архивите на едно закононарушение " , напомни Еми Барух.

Военни фоторепортери от организация " Ройтерс " са дали фрагменти от войната в Украйна, снимани сред 26 февруари и 18 април 2022 година, и вършат ни очевидци на закононарушението там, приближават ни до чувствата на хората под бомбардировките. За задачата оградата на гробницата на Княз Александър I Батенберг на бул. " Васил Левски " 81 за първи път се трансформира в изложбено пространство.

" Изложбата може да бъде доста по-богата и по-трудна за понасяне. Войната там има своята предистория. Мястото е определено неслучайно ", означи Барух.

С нея беседва Гергана Пейкова.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР