Ема Радукану претърпя редица разочароващи поражения през тази година, а

...
Ема Радукану претърпя редица разочароващи поражения през тази година, а
Коментари Харесай

Дежа вю: Радукану върза нов геврек на бивша номер едно и е на 1/8-финал в Синсинати!

Ема Радукану претърпя редица разочароващи провали през тази година, а единствено след по-малко от две седмици 19-годишната британка ще би трябвало да пази купата си от US Open, с което и голям % от точковия си актив. Тийнейджърката надалеч не впечатли през предходната седмица в Торонто и отпадна на старта, само че пък за сметка на това през вчерашния ден откри акцията си на WTA-1000 шампионата в Синсинати със звучна победа против 23-кратната шампионка от Шлема - Серина Уилямс, връзвайки ѝ,,геврек ".

С триумфа си Ема се класира за втория кръг, където схемата я изправя още веднъж против някогашна номер едно и шампионка от Шлема в лицето на Виктория Азаренка, която даже е и двукратна победителка в щата Охайо. Радукану обаче по никакъв метод не се трогна от богатата визитка на белоруската състезателка при днешната им дебютна среща за тяхното съревнование и за едвам 61 минути на корта се поздрави с успеха след безспорен погром, с който безспорно дава сериозна поръчка за триумф до края на американското лято - 6:0 6:2. За международната номер 13 следва в осминафиналите да срещне първата ракета на домакините и седма в схемата Джесика Пегула.

Британката имаше летящ старт, в който пласира поредност от уинъри и взе нежен пробив задатък. Мигновено последва сложен гейм за тийнеджърката, в който тя трябваше да отразява брейкболи и се оправи безупречно в това отношение, с цел да може минути по-късно да удвои преднината си чрез втори брейк - 3:0. От този миг нататък Вика изпадна във своебразна дупка и ударите и не можеха да намерят очертанията на корта, до момента в който Радукану бе безкомпромисна и във втори следващ дуел върза,,геврек " на шампионка от Шлема.

Във втората част,,шоуто " на носителката на купата от US Open продължи с цялостна мощ и за по-малко от четвърт час тя поведе с 4:0, а серията ѝ възлизаше на 10 поредно извоювани гейма. Едва в този миг Азаренка съумя да завоюва за първи път подаването си в мача, което ѝ даде сили и тя бе покрай това да редуцира изоставеното си, но 19-годишната британка избави два брейкбола и реализира първия си мачбол, с цел да стигне до гръмкия триумф.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР