Ема Радукану изпитва сериозни трудности да разкрие пълния си потенциал

...
Ема Радукану изпитва сериозни трудности да разкрие пълния си потенциал
Коментари Харесай

Ново разочарование за Радукану: Допусна обрат срещу световната №47 и напуска РГ!

Ема Радукану изпитва съществени компликации да разкрие цялостния си капацитет от старта на клей сезона, като в този интервал има единствено едно постигане до четвъртфинал, само че е редно да отбележим, че тази година се явява нейна първа върху землената настилка при експертите. В хода на седмицата британката дебютира и на Ролан Гарос, където бе на косъм от загуба в откриващия кръг, само че реализира прословут поврат, с цел да може през днешния ден в дуел от втори кръг на конкуренцията да срещне Алиаксандра Саснович, която тотално обърка сметките на тийнейджърката за положително показване в Париж.

Сблъсъкът ни даде най-хубавото от играта на белорускинята, която записва цели 45 печеливши удара, като постоянно биваше и подпомагана от грешки на Радукану, за стигне до крайния триумф след 3:6 6:1 6:1. Във етапа на трети кръг международната номер 47 ще се изправи против победителката всред Анджелик Кербер и Елза Жакмот.

В дебютните минути на дуела двете състезателки завоюваха безпроблемно своите подавания, преди след това шампионката от US Open да отрази неколкократно брейкболи, прибързано с което с помощта на елегантен уинър от форхенд осъществя пробив, повеждайки с 4:2. Вдъхновението в играта на Радукану ставаше все по-видно с всяка минала точка, което ѝ разреши да доближи сетбол още при сервис на белорускинята, който оползотвори посредством бекхенд наоколо до мрежата и записа откриващия сет в актива си.

На старта на втората част международната номер 47 тотално обезличи по-младата си съперничка, като трансформира форхенда си в точконосител и завоюва четири безответни гейма. Британката след това си задържа подаването, но Саснович продължи да ѝ оказва сериозен напън на ретур, заради което осъществя трети брейк и изравни резултата в обособените елементи.

В началото на решителния сет вълнуващите моменти не липсваха, откакто белорускинята бе изправена до стената, само че резервира нужното самообладание, спасявайки четири брейкбола, с цел да резервира подаването си, което безспорно ѝ вдъхна нужната убеденост и с следващата офанзивна дрънканица оползотвори опцията си да вземе основен пробив задатък. Саснович не се повлия от напрежението да е в лидерската позиция, като даже за сметка на това заигра още по-добре в идните минути и справедливо стигна до втори брейк, който се оказа решителен за крайния излаз от срещата.

First career third round in Paris
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР