„ЕЛПРОМ ТРОЯН“ тръгва към скоростно разширяване на производството, което е

...
„ЕЛПРОМ ТРОЯН“ тръгва към скоростно разширяване на производството, което е
Коментари Харесай

"Елпром Троян" вдига скоростта

„ ЕЛПРОМ ТРОЯН “ потегля към скоростно разширение на производството, което е обвързвано с огромна поръчка за 1,5 млн. мотори и съставни елементи, научихме от притежателя на завода Младен Мондешки. Продължава ремонтът на индустриалните пространства и въобще на цялата заводска база. Набират се инженери за развойното звено (института), чийто екип би трябвало да се разрасне до 100 индивида. Разчетите са през новата 2018 година служащите в „ Елпром Троян “ да доближат 300 души.; като огромна част от тях за сметка на завода ще преминат стъпаловидно образование в партньорски предприятия от Германия, Италия и Австрия (особено тесни са връзките на „ Елпром Троян “ с немския колос „ Сименс “ и италианския „ Марели “).

„ ЕЛПРОМ ТРОЯН “ е бил и ще бъде водач в сектора си у нас. Вече над 70 години нашият цех е един от знаците на Троян, което е огромна отговорност и аз го осъзнавам добре. Дядо ми Минко Мондешки и създателят на „ Елпром Троян “ Марин Стаевски бяха огромни другари, пионерите, и през днешния ден продължаваме делото, благодарен съм на синовете на Марин Стаевски за поддръжката “, разяснява господин Мондешки. Той не без горделивост акцентира, че за годината, откогато е притежател на завода, са реализирани съществени неща: „ Елпром Троян “ се върна на интернационалната сцена, където му е мястото. Получихме самопризнание за нашите нововъведения и сме една от дребното български компании, влезнали в ерата Индустрия 4.0 – стратегия на немското държавно управление, чиято цел е обединяването на промишленото произвеждане с модерните осведомителни и информационни технологии, така наречен „ умни фабрики “, които трансформират философията на производството, а в последна сметка и живота на хората като работа, обичай, отмора “.


„ ЗА НАС инженерите са най-важното звено, без което няма бъдеще в актуалното машиностроене. „ Елпром Троян “ е единственият сходен цех в България, който има институт и постоянно го е имал с оглед нововъведенията и научно-развойната активност. Днес този институт е възобновен и се доизгражда. Търсим нови хоризонти в машиностроенето и ще продължим с цялата отговорност това дело, с цел да стигнем там, където са нашите съперници от Европа, Азия и Америка “, бе различен значим акцент в казаното от притежателя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР