Елмо, на няколко поколения, получи ваксина срещу Ковид-19. В съобщение

...
Елмо, на няколко поколения, получи ваксина срещу Ковид-19. В съобщение
Коментари Харесай

Елмо от Улица Сезам получи ваксина срещу Ковид

Елмо, на няколко генерации, получи ваксина против Ковид-19. В известие от Sesame Workshop, просветителната организация с нестопанска цел зад " Улица Сезам ", бащата на Елмо, мъпетът Луи, показа своите въпроси по отношение на имунизирането против Ковид за деца под 5 години. Елмо е на 3 и половина години.

" Безопасно ли беше? Правилното решение ли беше? " Говорих с нашия педиатър, с цел да мога да направя верния избор ", сподели Луи в PSA. " Научих, че имунизирането на Елмо е най-хубавият метод да запазим себе си, нашите другари, съседи и всички останали здрави, с цел да се любуват на нещата, които обичат. "
 Българска национална телевизия: Как от безконечния трети да стане уважавана медия? 28 юни 2022 | Докато по света публичните медии са измежду най-рейтинговите, най-реномираните места за работа на публицисти...
След като имунизациите против Covid-19 към този момент са налични за деца под 5 години в Съединени американски щати, родителите може да имат някои въпроси, съгласно Жанет Бетанкур, старши вицепрезидент по обществено влияние в Sesame Workshop.

" Надяваме се, че Луи и Елмо ще вдъхновят родителите и полагащите грижи в цялата страна да приказват със своите снабдители на здравни услуги и да търсят информация, с цел да научат по какъв начин имунизациите против Ковид-19 могат да поддържат дребните деца и техните фамилии здрави ", сподели Бетанкур по имейл за CNN.



Американската администрация по храните и медикаментите даде позволение за незабавна приложимост на имунизациите Moderna и Pfizer/BioNTech, с цел да включват деца на възраст 6 месеца по-рано през юни. Директорът на Центъра за надзор и предварителна защита на болесттите в Съединени американски щати доктор Рошел Валенски подписа имунизациите против за деца под 5 години на 17 юни, откакто съветниците по имунизациите на CDC гласоподаваха единомислещо същия ден да предлагат потреблението на имунизации против Ковид-19 за деца под 5 години.

Въпреки че тези ваксини към този момент са налични, някои родители не са склонни да имунизират децата си незабавно.

Само 18% от родителите на деца под 5 години са декларирали, че ще имунизират детето си незабавно щом имунизацията бъде налична.

Данните са на изследване за мониторинг на имунизациите на Kaiser Family Foundation. 38% от интервюираните родители дават отговор, че ще " изчакат и ще видят ", преди да имунизират дребните си деца.

" Близо 5,7 милиона случая на деца с Ковид-19 са обявени на национално равнище единствено през 2022 година, което прави имунизацията значима стъпка за отбрана както на децата, по този начин и на техните фамилии против мощно заразния вирус и неговите разновидности ", гласи още прессъобщението на Sesame Workshop.

Към 22 юни близо 30% от децата на възраст от 5 до 11 години и близо 60% от децата на възраст от 12 до 17 години са били изцяло имунизирани за Ковид-19, съгласно CDC.

Децата основават мощни връзки с обичаните си медийни герои, тъй че може да бъде потребно да се учат, като гледат по какъв начин " другар " минава през нещо ново и евентуално ужасно, сподели за CNN доктор Джени Радески, доцент по педиатрия.

" Естествено е приемането на ваксина да стресира както децата, по този начин и техните родители ", добави Радески по имейл. " Оценявам, когато медийните основатели ловко слагат перли на знанието в своите истории, които оказват помощ на фамилиите да се оправят. "

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР