Елена Рибакина в последните седмици допусна силната ѝ форма от

...
Елена Рибакина в последните седмици допусна силната ѝ форма от
Коментари Харесай

Обратно на победния път: Рибакина потегли с двусетов успех над световната №65 в Рим

Елена Рибакина в последните седмици позволи мощната ѝ форма от началото на 2023-та година да претърпи разгром с настъпването на клей сезона, откакто шампионката от Индиън Уелс се намираше в серия от две следващи провали. През днешния ден обаче представителката на Казахстан подсети още веднъж за мощните си изяви на корта, като се завърна назад на победния път, откакто на старта при присъединяване си на WTA 1000 конкуренцията в Рим се разправи с домакинската представителка Жасмин Паолини - 7:6(4) 6:1. По този метод международната номер 6, която в понеделник се изкачи на тази рекордна за себе си позиция в класацията на WTA, се класира за третия кръг в италианската столица, където ѝ следва да срещне Анна Калинская, която я надигра в Мадрид преди тъкмо две седмици.

Рибакина започва с приповдигнато въодушевление дуела, като стремително се снабди с задатък от пробив на сметката си, който отстоя посредством две отразени точки за рибрейк и броени минути по-късно дублира преднината си, с цел да поведе с 3:0. Оттам насетне обаче започнаха и проблемите за седмата сложена, която изглеждаше надалеч от ритъма си и пропускаше при съвсем всеки собствен удар очертанията на корта, при което международната номер 65 не чакаше втора покана и под аплодисментите на сънародниците си по трибуните възвърне паритета от привидно непостижимата позиция, в която се намираше. Впоследствие вълнуващите мигове на корта утихнаха, като сервиращите постановиха волята си и бяхме отведени до тайбрек, в който водачеството се менеше и даже при промяната на полетата Паолини разполагаше с преимущество от 4:2 пункта, но оттова насетне Рибакина не ѝ отпусна нито точка повече и отмъкна откриващия сет.

На старта на втората част фаворитката онагледи разликата в класите сред себе си и италианката, откакто завоюва общо 16 от първите 20 точки, което ѝ донесе удобния задатък от 4:0 гейма. Паолини опита с последвалите си дейности да загатне, че към момента не е свалила гарда си и е подготвена да се бори, връщайки единия си пробив пасив, но ответната реакция на международната номер 7 беше рибрейк и без усложнения, то тя официализира успеха си на лично подаване.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР