Електронните спортове все повече започват да се конкурират с реалните

...
Електронните спортове все повече започват да се конкурират с реалните
Коментари Харесай

Победителят от гейминг турнир ще спечели повече от шампионите на Уимбълдън

Електронните спортове от ден на ден стартират да се конкурират с действителните такива. Доказателство е фактът, че спечелилият от финала на Световната купа за геймъри на известната игра " Fortnite " ще завоюва повече от спечелилите шампионата от Големия шлем " Уимбълдън " Симона Халеп и Новак Джокович.
 Създателите на FIFA 20 с голям спад в акциите след бягството на Юве
40 милиона играчи са създали опит да се класират за финалите, а конкуренцията е траяла 10 седмици, написа " Би Би Си ". Само 100 финалисти обаче ще имат опцията да завоюват респектиращите 3 милиона $.
Вижте тази обява в Instagram.
Everything has led to this moment. Each region laid it all out on the line and now the best of the best are making their way to the #FortniteWorldCup Finals in New York next week!

Публикация, споделена от Fortnite (@fortnite) на

Общият награден фонд е рекорден за електронните спортове, като общо той се равнява на 30 милиона. Така всеки от финалистите ще се прибере с най-малко 50 000 хиляди $, а класиралите се в челната тройка ще станат милионери.

15 годишният състезател Бенджи Фиш от Сънбъри, който се подвизава под прякора " benjyfishy ", е един от шепата английски играчи, които са достигнали до край.
Вижте тази обява в Instagram.
squads?????

Публикация, споделена от @ benjyfishy на

Той споделя, че е упражнявал по осем часа всеки ден в последните пет месеца. Ако завоюва, момчето споделя, че ще купи къща на родителите си. Признава, че е много нервозен.

" Ще бъде малко по-различно, тъй като в никакъв случай преди този момент не съм бил на такава огромна сцена. Играл съм единствено в спалнята си, тъй че ще бъде друго, само че сега съм доста убеден, тъй като съм упражнявал толкоз доста. През последните две седмици съм направил към 12 часа тренировки на всеки ден ", споделя за подготовката си Бенджи.

Друг прочут английски състезател е 14-годишният Кайл Джаксън, който се подвизава под прякора " Mongraal ". Той става професионален състезател още на 13 години.
Вижте тази обява в Instagram.
Fuck hi

Публикация, споделена от Kyle Jackson (@mongraal_) на

" Това е доста по-сериозно, в сравнение с мислят хората. Отне ни доста работа, с цел да се класираме, тъй че това не е просто игра за развлечение. Играх най-малко 8-10 часа дневно в продължение на месеци, с цел да бъда тук ", споделя Джаксън.

Най-много са играчите, идващи от Съединени американски щати, следвани от 14 от Франция и 11 от Англия. От четвъртък геймърите са получили обиколка на арената, където ще се организира надпреварата.

Сцената е двустепенна, а компютрите са подредени в кръг. Всеки състезател ще има опцията да се състезава със лична мишка и клавиатура.

Очаква се десетки хиляди почитатели да запълнят стадиона " Артър Аш " в Ню Йорк, на който нормално се организира тенис шампионата US Open. Очаква се милиони души да гледат онлайн, с цел да се порадват на звездите от извънредно известната игра, която може да се похвали с 250 милиона консуматори по цялостен цвят.
Вижте тази обява в Instagram.
????

Публикация, споделена от Azer Linxy (@imlinxy) на

Победителят ще стане първият международен първенец на играта, а конкуренцията е голяма – към 30 играчи се възприемат за евентуални спечелили. От " Би Би Си " пишат, че даже един от най-хубавите играчи на " Fortnite " – Ninja – не е съумял да се класира. Финалистите са единствено момчета, като множеството от тях са на възраст под 16 години.

Освен самостоятелна, ще има и отборна игра, в която печелившата двойка ще прибере 3 милиона $. Събитието ще се организира в Ню Йорк от 26 до 28 юли.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР