Електронната система в градския транспорт трябваше да се случи още

...
Електронната система в градския транспорт трябваше да се случи още
Коментари Харесай

Инж. Веселин Дошков настоява: Общината да започне да плаща н...

Електронната система в градския превоз трябваше да се случи още преди няколко години и ние с неспокойствие чакаме най-сетне да се види какви доходи в реалност получаваме. Така  управителят на компания „ Хеброс бус “ инж. Веселин Дошков реагира на обявлението за социална поръчка.

Неговата прогноза е, че с въвеждането на електронната система и прекосяването на продажбата на билети и карти във функционалностите на локалната администрация Община Пловдив ще би трябвало да заплаща доста повече пари на превозвачите, в сравнение с се заделят в този момент.



„ Общината към този момент ще бъде принудена да заплаща съгласно Европейския правилник. Досега той не се спазваше, тъй като не е въведена електронна система “, акцентира инж. Дошков.

Като образци показва контракта от 2018 година, съгласно който Общината би трябвало да заплаща за километър пробег 2,79 лв. с Данък добавена стойност, а съгласно контракта от 2021 година - 2,62 лв.. „ Получаваме с 20-30 % по-малко “, твърди шефът на „ Хеброс бус “, която обслужва 7 линии в Пловдив по няколко контракта.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР