Електронната рецепта ще влезе в сила до края на октомври.

...
Електронната рецепта ще влезе в сила до края на октомври.
Коментари Харесай

Аркади Шарков: Електронните рецепти ще влязат в сила до края на октомври

" Електронната рецепта ще влезе в действие до края на октомври. Не мога да кажа съответна дата, малко се забавя ", сподели в предаването " Лице в лице " Аркади Шарков, консултант на здравния министър.

„ До края на годината се чака 1,3 млн. ваксини за COVID-19 да дойдат в България. Това е ъпдейтнатата ваксина, която се слага един път. Те са заплатени предходната година. В началото на октомври се чакат към 370 хиляди грипни ваксини. Те се декларират от персоналните лекари ", добави той.

Това заяви в студиото на bTV Новините заместник-министърът на опазването на здравето проф. Илко Гетов

Шарков бе безапелационен, че към този момент няма карантина за болните от ковид.

Шарков разяснява и това за какво са изчезнали животоподдържащите медикаменти. „ От една страна имаме две войни – в Украйна и търговката война сред Съединени американски щати и Китай. Това под една и друга форма променят всички линии на доставки по света. В разследване на инфлацията се повишават цените на прекурсорите, на другите видове артикули, които се употребяват в производството на този вид медикаменти. Липсват и алуминий за станиол, стъкло за ампули. Това забавя и производството на лекарствени артикули. В Съединени американски щати има дефицити на доста медикаменти, както и в цяла Европа “, добави той.

Д-р Брънзалов пита по какъв начин ще се работи в по-слабо обитаемоте региони

" Министерството на здравеопазването създаде закон за изменение и допълнение за лекарствените артикули, който отчасти да реши част от казуса с реекспорта ", изясни Шарков.

Повече гледайте във видеото.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР