Ние всички българи зад граница носим родината в сърцето си.

...
Ние всички българи зад граница носим родината в сърцето си.
Коментари Харесай

Българка в Чикаго: За един имигрант в САЩ има много пътища

„ Ние всички българи зад граница носим родината в сърцето си. Независимо къде сме, се усещаме на първо място като българи “. Това сподели в предаването „ Тази неделя “ на bTV Ани Гогова, която живее със фамилията си в Чикаго, Съединени американски щати.

Тя отпътува за Съединени американски щати още през 1998 година, с цел да учи. Завършва магистратура и докторат в Мичиганския университет.

„ Дойдох по време на една доста огромна рецесия в България – предходната година беше зимата на Жан Виденов. Със брачна половинка ми не планирахме да емигрираме, само че искахме да изкараме няколко години отвън страната. Искахме да забележим какво ще се случва и накъде ще тръгнат нещата “, спомня си българката.

 Българите живеят минимум в Европейски Съюз: Какви са аргументите? България 4 мин. Българите живеят минимум в Европейски Съюз: Какви са аргументите?  Младите желаят да се върнат в България Новини 2 мин. Младите желаят да се върнат в България  Населението на България продължава да застарява и понижава България 3 мин. Населението на България продължава да застарява и понижава  Българите живеят минимум в Европейски Съюз: Какви са аргументите? България 4 мин. Българите живеят минимум в Европейски Съюз: Какви са аргументите?  Младите желаят да се върнат в България Новини 2 мин. Младите желаят да се върнат в България  Населението на България продължава да застарява и понижава България 3 мин. Населението на България продължава да застарява и понижава

По думите ѝ за всички тези години обстановката в Съединени американски щати също доста се е трансформирала и животът е станал по-труден, само че това е световен проблем.

„ За един преселник тук има доста пътища. Бих споделила, че българите, които познавам, са сполучливи, само че съм сигурна, че има и хора, които са с сложен житейски път тук. По принцип не е елементарно да се преселник, където и да си, тъй като оставяш приятелите и роднините си и всичко, с което си привикнал. Но за толкоз години за нас тук е много удобно, имаме опция доста да пътуваме “, разяснява още Гогова.

Ани Гогова е приключила Музикалното учебно заведение в Бургас и Музикалната академия „ Панчо Владигеров “ в София. В Съединени американски щати продължава образованието си в Мичиганския университет „ Ан Арбър “ (University of Michigan, Ann Arbor), където получава купата лекар по музикално Изкуство (DMA). Печели с конкурс място в Университета „ Рузвелт “ в Чикаго (Roosevelt University), където става най-младия професор. От 2021 година преподава в влиятелния Чикагски университет (University of Chicago).

Гледайте целия диалог във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР