Електробуси ще се движат от 1 юли по нова междуселищна

...
Електробуси ще се движат от 1 юли по нова междуселищна
Коментари Харесай

Електробуси тръгват по нова междуселищна линия от Плевен до село Гривица

Електробуси ще се движат от 1 юли по нова междуселищна линия от Плевен до близкото село Гривица, заяви пред Българска телеграфна агенция инж. Ангел Несторов, шеф на сдружението, като напомни, че решение за новата линия, която да бъде обслужвана от електробуси, бе взето на съвещание на Общинския съвет през предишния месец. 

Редовният билет ще коства 2 лева, децата от 7 до 10 ненавършени години ще заплащат 1 лева Месечна абонаментна карта за жители ще е 70 лева, за учащи - 50 лева, пенсионери - 50 лева. 

Очаква се от 1 септември електробуси да обслужват и три нови градски линии в Плевен. Това са: номер 19 с маршрут жк " Дружба " - Първа клинична база - Втора клинична база; номер 20 с маршрут Моста - Стъкларски завод; номер 21 с маршрут жк " Дружба " - Стъкларски цех. 

В края на предходната година бяха доставени 14 електробуси и зарядни станции за тях в осъществяване на плана " Утвърждаване на екологосъобразния публичен превоз в Плевен " по Оперативна стратегия " Околна среда 2014-2020 ".

Той се реализира от община Плевен в партньорство с общинското сдружение " Тролейбусен превоз " и е на обща стойност от близо 18 милиона лв.. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР