Електрическият кросовър автомобил Ioniq 5 от Hyundai вече се предлага

...
Електрическият кросовър автомобил Ioniq 5 от Hyundai вече се предлага
Коментари Харесай

Hyundai Ioniq 5 N – една яка електричка! - видео

Електрическият кросовър автомобил Ioniq 5 от Hyundai към този момент се предлага във високопроизводителна версия с спомагателното означение " N ". Ioniq 5 N съчетава технологии от моторните спортове с ноу-хауто на Hyundai в създаването на електрически коли. Години на развойна работа върху концептуални транспортни средства като N Vision 74 и други „ преносими лаборатории “ минаха във разновидността N на Ioniq 5.

Едно нещо беше ясно през цялото време - Ioniq 5 N би трябвало да бъде транспортно средство, което е 100 % характерен високопроизводителен модел от Hyundai N. За да реализират това, инженерите трябваше да интегрират трите стълба на марката в процеса на разработка – крепък и постоянен вървеж в завой, ежедневна спортна кола и склонност за спортна писта. Философията води до автомобил, който предлага пъргаво ръководство и прецизна реакция.

Аспектът „ всекидневен състезателен автомобил “ съчетава високо равнище на продуктивност с прелестен комфорт. Последният дирек, пригодността за спортни писти, се концентрира върху способността на моделите N да дават отговор на условията за изключително динамично шофиране по затворени пътища.



В изгода на спортното ръководство Hyundai трябваше да компенсира огромното тегло от 2,1 тона на електромобил. За да реализират това, инженерите на Hyundai усъвършенстваха твърдостта, като направиха корекции на хардуера и софтуера. За да придаде на автомобила пъргавината, която клиентите чакат от един високопроизводителен модел, Hyundai разчита на специфични варианти за електронна интервенция.

Особено предизвикателство беше втвърдяването на тялото. За да създадат това, инженерите първо приспособиха структурата на корпуса спрямо главния модел с 42 спомагателни точки за заваряване и 2,1 метра спомагателни елементи. Освен това кормилната колона беше подсилена. Тези структурни усъвършенствания вършат Ioniq 5 N извънреден и не са постоянно срещани във високоефективните разновидности на други електрически коли. По-твърдата структура обезпечава още по-директна реакция на скоростната граница.

За разлика от базовото транспортно средство, Ioniq 5 N има високопроизводителни мотори на предната и задната ос, които работят до 21 000/мин. В допълнение, инженерите са употребявали двустепенен инвертор с нараснала енергийна успеваемост за по-голяма мощ. Това значи, че спортната електрическа кола доставя до 609 к.с., с задействана N Grin Boost даже 650 к.с. за малко време, което форсира колата от нула до 100 км/ч единствено за 3,4 секунди и разрешава оптималната скорост от 260 км/ч.

Ioniq 5 N има и най-мощните спирачки, които Hyundai в миналото е инсталирал в модел. Спирачната система е усъвършенствана за крепко прекъсване и огромното тегло на изцяло оборудвания електрически модел с висока продуктивност. Специалната N високоефективна спирачна система се характеризира с по-големи спирачни дискове, лека железна технология и усъвършенстван въздушен поток и обезпечава още по-добро изстудяване при високи натоварвания.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР