Електрическите превозни средства се представят много различно в зависимост от

...
Електрическите превозни средства се представят много различно в зависимост от
Коментари Харесай

Слабите места на електромобите: Какво показа проверката на TÜV

Електрическите транспортни средства се показват доста друго според от модела при първата им обща инспекция. Това демонстрира настоящият отчет на водеща международна компания за индустриални и сертификационни услуги TÜV на четирите изключително известни е-модела - BMW i3, Nissan Leaf (ZE1), Renault Zoe и Tesla Model 3. Основните недостатъци има в спирачките, късите светлини и окачването.

" С възходящите числа на продажбите през последните години от ден на ден и повече електрически транспортни средства се докарват в тестовите центрове на TÜV. Това ни разрешава да оценим техническата сигурност на определени електрически коли ", споделя доктор Йоахим Бюлер, ръководещ шеф на асоциацията TÜV, представен от auto-press.net.
 Над 360 000 автомобила на Tesla са рискови на пътя
Над 360 000 автомобила на Tesla са рискови на пътя

Компанията незабавно обновява софтуера им за независимо придвижване

С Renault Zoe електрическо транспортно средство влезе за първи път в " TÜV Report 2023 " с помощта на задоволително огромният им брой по пътищата. Докладът включва резултатите от 9,6 милиона съществени инспекции. В класа на транспортните средства на възраст от 2 до 3 години, 5,3 % се провалят на теста TÜV със " обилни недостатъци " и би трябвало да бъдат показани още веднъж след ремонта. Процентът на неуспехите на Renault Zoe от 5,3 % е тъкмо междинният от 130-те тествани автомобила в тази възрастова група.

По-специално проблемите в носачите, напречните щанги и съединителните щанги са явни. За работата на спирачния педал също има недоволства по-често от междинното. " Дефектите в спирачките се срещат с периодичност над междинната при всички изследвани електроавтомобили " - споделя Бюлер.

Една от аргументите за това е рекуперацията, която се употребява за възобновяване на спирачната сила в електроколите. Облекчаването на работата на спирачките според от стила на шофиране може да докара до понижаване на коефициента им на търкане. Шофьорите на електрически автомобили би трябвало постоянно да стопират внезапно, с цел да регенерират спирачните накладки и по този метод да поддържат цялостната им спирачна мощ.
 Китайският Nio възнамерява да построи фабрика за произвеждане на бюджетни електрически автомобили за експорт в Европа
Китайският Nio възнамерява да построи фабрика за произвеждане на бюджетни електрически автомобили за експорт в Европа

Компанията възнамерява да пусне по-достъпни електрически автомобили под нова марка след 2024 година

Nissan Leaf се показва по-добре от междинното с равнище на недостатъци от 4,3 %. При японците късите светлини и спирачните дискове също са във фокуса на проблемите. Резултатът слага Leaf в горната третина на класацията за транспортни средства на две до три години.

За разлика от това, BMW i3 се озова в долната трета с % на отвод от 5,9 %. Както и при Leaf, късите фарове и спирачните дискове на i3 са тези, против които специалистите възразяват с над междинния брой недоволства по време на теста.

В дъното на проверявания квартет е Tesla Model 3. 8,9 % от тестваните коли не минават първата обща инспекция. Освен недостатъци в късите светлини и фаровете за мъгла, спирачните дискове на Модел 3 също имат недостатъци по-често от междинното за всички тествани коли. Същото важи и за окачването на мостовете.
 Швейцария вкарва възбрана за шофиране с електрически автомобили
Първа европейска страна вкара възбрана за шофиране с електрически автомобили

Заради енергийната рецесия

Много електрически транспортни средства са по-тежки от сравнимите модели с мотори с вътрешно горене заради батерията. Това постоянно особено натоварва с повече напрежение окачването.

Досега високоволтовите акумулатори в електрическите коли са били подлагани единствено на образна инспекция. Това не е задоволително и наредбите за главната инспекция ще би трябвало да бъдат допълнени от спомагателни характерни тестови точки за сигурността на електроколите и наред с други неща, ще би трябвало да се ревизира сигурността на електрическите транспортни средства при високо напрежение.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР