Електрическата версия на модела C3 на Citroen ще се произвежда

...
Електрическата версия на модела C3 на Citroen ще се произвежда
Коментари Харесай

Електрическият Citroen C3 ще се прави в Сърбия

Електрическата версия на модела C3 на Citroen ще се създава в Сърбия, оповестяват локалните медии. Електромобилите ще стартират да слизат от поточната линия през есента на 2023 година и ще бъдат налични за закупуване на европейския пазар през първото тримесечие на 2024 година, заяви профилираната Autorepublika предходната седмица.

Според друга сръбска медия, Blic, е-версията на Citroen C3 ще се създава във фабриката на Fiat Chrysler Automobiles в Крагуевац, Сърбия, до момента в който C3 с мотори с вътрешно горене ще се създават в Словакия.

През април 2022 година мултинационалната корпорация за произвеждане на коли Stellantis и Сърбия подписаха съглашение за взаимно вложение на 190 милиона евро за пускане на производството на електрически транспортни средства в Крагуевац.

Stellantis бе основана през 2021 година като взаимно дружество сред Fiat Chrysler Automobiles и френската PSA Group. FCA Сърбия е взаимно дружество сред FCA, която има 67% от нейния акционерен капитал, и сръбското държавно управление, което държи остатъка.

Е-версията на Citroen C3 е следващият електрически модел, който ще се прави в Източна Европа. Само преди седмица стана ясно, че Ford избра Румъния за производството на електрическия Transit Courier. Засега огромните интернационалните компании заобикалят България.
Чуждестранни компании не престават да заобикалят България
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР