Електрическата версия на класическите лондонски таксита вече се движи по

...
Електрическата версия на класическите лондонски таксита вече се движи по
Коментари Харесай

Лондон преминава към електрически таксита, но с класически вид

Електрическата версия на класическите лондонски таксита към този момент се движи по улиците на английската столица. Такситата са модел TX5 и могат да возят до 6 души, а пробегът им с едно зареждане е 640 км.

На борда им пасажерите имат достъп до Wi-Fi и USB зареждане на мобилните си телефони, а колите са и с мотор за удължение на пробега, тъй че да няма неприятни изненади, в случай че батерията се изчерпи в несъответствуващия миг. Другата добра вест е, че цената на електрическите таксита е същата като при дизеловите им прародители.

Автомобилите идват от London Electric Vehicle Company, която е поделение на китайския авто производител Geely, а конструкторите им настояват, че те единствено наподобяват на класическите возила. Електромобилите са с напълно алуминиева каросерия, електромотор и поредност съвременни софтуерни решения. И не замърсяват въздуха в Лондон.

В ролята на удължител на пробега влиза 1,5-литров бензинов мотор, който е дело на Volvo, още една компанията, благосъстоятелност на Geely. Но бензиновият мотор не задвижва колелата, а зарежда батерията и по този начин се удължава пробегът на таксито.

Новите електрически таксита костват 55 000 паунда, а от компанията пресметнаха, че единствено от гориво таксиметровите водачи ще пестят по 100 паунда на седмица.

До 2021 година в употреба би трябвало да влязат над 9000 електрически таксита, което е половината от актуалната численост таксиметрови коли в Лондон.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР