Еластичността на кожата се осигурява от белтъци като еластина. Бръчките

...
Еластичността на кожата се осигурява от белтъци като еластина. Бръчките
Коментари Харесай

Кленът забавя стареенето на кожата


Еластичността на кожата се обезпечава от белтъци като еластина. Бръчките се образуват, когато ензимът еластаза разгражда еластина в кожата. Този развой се следи от ден на ден с придвижване на годините.

Изследователи от от Университета на Род Айлънд, опирайки се на известността на кленовия сироп и останало знание от индианската обичайната медицина, вземат решение да изследват химическия състав на дървото. Те се концентрират в проучване на листата, макар че всички елементи на дървото се употребяват с от народите с лечебна цел.

Екипът на Навиндра Сирам открива, че дестилат от кленовите листа сполучливо се оправя с бръчките. Резултатите си те показват пред 256 конференция на Американското сдружение по химия.

Учените изследват съответно фенолните съединения в листата, като учат свойството на галотанините да потискат интензивността на еластаза в лабораторни условия. В процеса на работата си намират метод да блокират еластазата. Галотините, които съдържат няколко галоидни групи, се оказват по-ефективни от включващите единствено една. Освен върху еластазата галотанините защищават кожата и от възпаления и появяването на тъмни петна.

Свързани публикации.. Кленов сироп - изключително подобаващ за мъжете 0 Кленов сироп или пчелен мед – кой е по-полезен? 1 Създадоха изцяло органически филър за битка с бръчките 1

Изследователите са въодушевени от откритието си. Според тях кленовите екстракти могат да върнат младежкия тип на кожата и поддържат нейната разтегливост, която губим с течение на времето. Това е един тип растителен филър, който ще разрешава приложимост, без да се накърнява кожата, с цел да се вкара в нея, разяснява Сирам и акцентира естествения му генезис.

Съставът на кленовия сироп, сок и листа са непрекъснато изучавани от научния свят. Постижението на американския екип е, че потвърждава успеваемостта на съединяване в кленовите листа върху толкоз съответен проблем, в тази ситуация предотвратяването и забавянето на процеса в кожата, водещ до формиране на бръчки.

Остава ни единствено да чакаме козметичната промишленост да внедри откритието в продуктите си и получим наличен козметичен артикул, с който да се грижим за здравето и хубостта на кожата.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР