Екстремният шофьор на тротинетка, който лети по магистрала "Хемус", се

...
Екстремният шофьор на тротинетка, който лети по магистрала "Хемус", се
Коментари Харесай

Половинката на Тишо от Фермата е шофьорката на тротинетка, летяла с над 110 км/ч по Хемус


Екстремният водач на тротинетка, който лети по автомагистрала "Хемус ", се оказа известната от обществените мрежи Емили - половинката на културиста Тихомир Рангелов от реалитито "Фермата ", предава Bulgaria ON AIR.

Първоначално видеоклипът се появи в групата "Виждам те КАТ-Варна ", само че по-късно бързо се популяризира в обществената мрежа и възмути хиляди консуматори.

Според специалисти този метод на шофиране е причина за пътен случай.

"Това безусловно не е позволено. Още когато се вкарваше в правилника трябваше, това да се случва на велоалея или на пътища, където е позволено до 50 км/ч и несъмнено, никога на автомагистрала или скоростни пътища ", безапелационен е пътният специалист Емил Марков.

Александър Ботьов също се придвижва с тротинетка всеки ден. Според него обаче, даже на обозначените места за минаване не всеки път е безвредно.

"В София няма доста велоалеи, от време на време сме задължени да караме по улицата, постоянно съм внимателен. До 30 км/ч - нищо толкоз съществено ", разяснява той. Студентът дефинира случката от видеото като неблагоразумие.

"Доста рисково, това е доста висока скорост, не бих подхванал сходни маневри ", съобщи той.

Оказва се, че с цел да развие толкоз огромна скорост, Емили е с едно от най-мощните транспортни средства, които са на пазара. Въпреки че носи каска, дейностите ѝ заплашват както нейния, по този начин и живота на останалите.

Според пътните специалисти санкциите за водачите на тротинетка - извършители, не са в задоволително висок размер. Ако кара през тъмната част на денонощието без светлоотразители - 10 лева, в случай че кара пийнал или дрогиран - 20 лева, в случай че кара на аутобан или скоростен път - 50 лева За съпоставяне санкцията в Испания е към 500 евро.

В България към момента не е въведено условие за регистрация на тротинетките в "Пътна полиция ". Освен в случай че нарушителите не се заловят сега на нарушаване, няма по какъв начин да бъдат разпознати и надлежно санкционирани.

От Пътна полиция се въздържаха от коментар дали е открит лидерът. Екип на Българска национална телевизия обаче съумя да се свърже с него - оказа се Емили Йорданова, известна като трансмомиче, което интензивно се бори за правата на ЛГБТИ хората в България .

Оказва се, че Емили пази и друга идея - за повече права на хората, които употребяват електрически тротинетки. Тя изясни, че не е направила нещо неприятно и че има идея, обвързвана с електрическите тротинетки. Иска да се сътвори закон за по-мощните тротинетки, които подвигат над 50 км/ч, те да могат да се движат в главната пътна мрежа и да е наложително да се носят защитни средства. Законът сега обаче е явен - водачите на тротинетки не би трябвало да се движат по автомагистралите и да се движат с висока скорост.

Емили незабавно удостовери, че е основният воин във видеото, което стана извънредно известно във Facebook. Заяви, че не се крие и че не е направила нещо неприятно.

Законът за придвижване по пътищата сега гласи - неразрешено е водачите на тротинетки да се движат по пътища, на които оптимално позволената скорост е над 50 км/ч. Самите те нямат право да развиват скорост, по-висока от 25 км в час.

С карането на тротинетка по автомагистрала, Емили изясни, че се застъпва за нови законови правила, които да разрешат на по-мощните тротинетки да се движат в главната пътна мрежа. Настоява и за наложително носене на каска, очила, каколенти, светоотразителна жилетка.

"Това е извънредно неблагоразумен метод за демонстриране на обещано предпочитание за смяна на закона. Никой не се е свързал с нас като организация, защитаваща този превоз, никой не се е свързал с нас с оферти, които можем да представим към институциите ", съобщи Владислав Стоицов - Българска асоциация за електромобилност.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР