Екстрактът от охлюви се нарича още слуз или муцин. Той

...
Екстрактът от охлюви се нарича още слуз или муцин. Той
Коментари Харесай

Екстракт от охлюв за красива и стегната кожа без бръчки


Екстрактът от охлюви се назовава още слуз или муцин. Той съдържа хиалуронова киселина, гликопротеин, антимикробни и медни пептиди, които защищават кожата от инфекции. Медните пептиди подтикват зарастването на раните и спомагат за образуването на колаген . Гликоловата киселина спомага за премахването на мъртвите кафези и предизвиква обновяването на новите. Така се изравнява тенът и се понижават петната по лицето.

Екстрактът работи противовъзпалително и антиоксидантно. Той подмладява, подхранва и облекчава сензитивната и небалансирана кожа. Премахва зачервяванията и сърбежа. Осигурява на кожата витамин А, D, Е, желязо, цинк и манган, които подтикват обновяването и омекотяването на кожата.

Екстрактът съдържа също химикал – алантоин , който заздравява раните и подтиква растежа на клетките. Благодарение на него, охлювите регенерират тъканите и черупката си. Алантоинът има овлажняващ и ексфолиращ резултат, тъй като обезпечава влага на горните пластове на клетките.

Слузта от охлюви съдържа и фибринолитични ензими, които възвръщат кръвоносните съдове. Богата е и на хиалуронова киселина, от която кожата наподобява еластична,

блестяща и хидратирана.

В изследване се потвърждава, че оксидът муцин , се бори сполучливо със признаците на стареене. Той възвръща повредените тъкани, като понижава фините бръчки, успокоява и хидратира кожата. След двумесечно нанасяне на дестилат от охлюви, се понижават линиите на лицето и бръчките към очите. Муцинът също предотвратява и отстрани бактериите, които предизвикват кожни раздразнения като акне, розацея и други

В други проучвания се твърди, че екстрактът от охлюви, усилва интензивността на ензима, виновен за свободните радикали . Така той се смята за антиоксидант, който пази кожата от увреждане.

Свързани публикации.. Охлювите крият еликсира на младостта 0 Ензими: За млада и стегната кожа са нужни тези ензими 1 Доколко оказва помощ колагенът в битката с бръчките? 0

Прилагането на артикули, съдържащи дестилат от охлюв, два пъти на ден върху лицето, усъвършенстват текстурата, влагата и тона на кожата.

Екстрактът е подобаващ за всеки вид кожа и може да се ползва за лекуване на суха кожа, брадавици, петна и изгаряния. Помага за предотвратяването на стриите и понижава следите от белези.

Въпреки че не се следят недоволства, се предлага да се направи тест за алергия преди нанасяне на артикул със слуз от охлюви.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР