Експулсирането на руски дипломати от Чехия е насочено към разрушаване

...
Експулсирането на руски дипломати от Чехия е насочено към разрушаване
Коментари Харесай

Кремъл: Изгонването на руски дипломати от Чехия разрушава двустранните ни отношения

Експулсирането на съветски дипломати от Чехия е ориентирано към разрушение на двустранните връзки с Русия, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков.

„ Безусловно считаме сходно държание на Прага за изцяло голословно, разрушително от позиция на двустранните връзки. Смятаме сходна линия на Чехия за лишена от здрав разсъдък “, сподели Песков.

По мотив обтегнатите връзки с Чехия Песков съобщи, че президентът Владимир Путин не има намерение да беседва с управлението на тази страна, съобщи Песков.

„ Действително сред Москва и редица страни напоследък поражда несъмнено напрежение “, призна Песков, като акцентира, че „ Русия по никакъв метод не е основател на това напрежение “ и добави: „ Призоваваме всички да успокоят, да се откажат от всеобщата антируска неуравновесеност и градивно, умерено да водят разговор за да се преодолеят съществуващите различия “.

Освен това Песков съобщи, че Кремъл няма желание повече да разяснява случая Навални.

„ Изобщо нямаме опция да разясняваме обстановката с този наказан жител и няма да го вършим, тъй като не разполагаме с информация “, добави Песков. В отговор на апела на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа за освобождението на Навални, представителят на Кремъл съобщи „ Ако те се занимават с съответен жител, би трябвало да адресират въпросите си към прокуратурата и Федералната работа за осъществяване на наказванията “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР