Експортът на природен газ от „Газпром“ за чужбина за ноември

...
Експортът на природен газ от „Газпром“ за чужбина за ноември
Коментари Харесай

Експортът на „Газпром“ през ноември е спаднал с 11 %, добивът се е повишил с 1 %


Експортът на природен газ от „ Газпром “ за чужбина за ноември 2018 година (15,8 милиарда куб м) е понижен с 11 % по отношение на ноември 2017 година (17,85 млрд.куб м) след понижението от 6 % през октомври, излиза наяве от данни на „ Газпром “.

По-рано заместник-председателят на „ Газпром “ Александър Медведев подсигурява, че експортът на природен газ за чужбина през 2018 година ще е над 200 милиарда куб м, без значение от спада за последните два месеца поред, оповестява Интерфакс.

Добивът на „ Газпром “ през ноември нараства с 1% - до към 42,9 млрд.куб м, компенсирайки понижението за октомври, сочат калкулации на „ Интерфакс “ на база на оперативните данни на Централното диспечерско ръководство на топлинно-енергийния комплекс на страната.
От данните на „ Газпром “ следва, че добивът на концерна за ноември е към 43 милиарда куб м, което е с 1,4 % повече от аналогичния интервал за аналогичния интервал на 2017 година

Управлението за информация към „ Газпром “ оповестява: „ От януари до ноември 2018 година „ Газпром “ е осъществил рандеман на 451,1 милиарда куб м газ, което е с 5,8 %, или с 24,7 милиарда куб м повече от аналогичния интервал на предходната година “, прецизира организацията.

Статистиката за времето демонстрира, че на „ Газпром “ през ноември се е наложило значително да усили доставките на вътрешния пазар, където температурата на въздуха е била доста по-ниска от тази през предходната година. По данни на „ Системният оператор “, през ноември 2018 година температурата на въздуха в Русия е била с 2 градуса по Целзий по-ниска от година по-рано.

До края на годината остава единствено един месец и към този момент може задоволително тъкмо да се пресметна добива за цялата 2018 година. През декември 2018 година „ Газпром “ е в положение да реализира рандеман на 45,5 – 45,7 милиарда куб м, което с насъбрания рандеман от началото на годината съставлява не повече от 497 милиарда куб м.

Това значи, че без значение от забележителният растеж на производството, добивът на „ Газпром “ през тази година въпреки всичко няма да успее да преодолее летвата от 500 милиарда куб м.

Добивът на газ от „ Газпром “ се държи на равнището под 500 милиарда куб м годишно към този момент седем следващи години, отбелязва още организацията.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР