Експлозия в руски регион, граничещ с Украйна и Беларус, е

...
Експлозия в руски регион, граничещ с Украйна и Беларус, е
Коментари Харесай

Експлозия предизвика дерайлирането на влак в Русия

Експлозия в съветски район, граничещ с Украйна и Беларус, е предизвикала дерайлирането на товарен трен, заяви локалният губернатор, представен от Ройтерс.

Няма данни за починали хора. Снимки, оповестени в обществените мрежи, демонстрират няколко вагона цистерни настрана от релсите и тъмносив пушек, който се издига във въздуха над мястото на дерайлирането в Брянска област.

Руските железници оповестиха, че случаят е станал в 10,17 ч. московско (и българско) време.

Локомотивът е дерайлирал и се е запалил. Седемте вагона цистерни също са излезли от релсите.

" Неидентифицирано взривно устройство е избухнало на 136-ия километър от железопътната линия Брянск-Унеча и е предизвикало дерайлирането на товарна комбинация ", съобщи губернаторът на Брянска област Александър Богомаз в канала си в " Телеграм ". Той добави, че случаят е станал на към 60 километра северно от границата с Украйна.

Руските управляващи настояват, че в района са осъществени голям брой набези от страна на проукраински диверсионни групи през четиринадесетте месеца, откогато Русия нахлу в прилежащата страна. В събота Богомаз съобщи, че четирима цивилни са починали, откакто Киев е обстрелвал съветско градче на границата с Украйна.

Губернаторът на Ленинградска област Александър Дрозденко в това време заяви, че през нощта е бил взривен електропровод, а наоколо до различен е открито взривно устройство.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР