Експертния кабинет трябва да има политическа подкрепа от парламентарни групи.

...
Експертния кабинет трябва да има политическа подкрепа от парламентарни групи.
Коментари Харесай

Нинова: Чисто експертен кабинет не е подходящ в този момент

" Експертния кабинет би трябвало да има политическа поддръжка от парламентарни групи. Чисто експертен кабинет не е подобаващ в този миг. " Това съобщи пред БиТиВи вицепремиерът и министър на стопанската система и промишлеността в оставка Корнелия Нинова.

Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява идното връчване на третия изследователски мандат. По думите й левицата не е предявила искания тя да получи мандата. Според Нинова, в случай че президента Румен Радев реши да връчи мандата на Българска социалистическа партия, партията ще го одобри. Тя акцентира, че социалистите са подготвени за разговор за сформиране на ново държавно управление в границите на този парламент.

Вицепремиерът съобщи, че разговора сред Българска социалистическа партия, Политическа партия и Демократична България е обезпечен, като уточни, че той се основава на създадената преди седмица стратегия.

Нинова засегна тематиката и за решенията на Конституционния съд от околните дни. Конституционен съд удостовери, че не опонира на конституцията и отхвърли настояването на основния Иван Гешев. Според Нинова това е удостоверение, че се движим в вярна посока. Това е една дребна победа по пътя за смяна на правосъдната система, добави тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия разяснява и новината, че и един чешки авиоремонтен цех. По думите и режима на наказания и контрасанкции е неработещ. Тя уточни, че би трябвало да се търси решение по дипломатически път.

Нинова се похвали и че страната ни е първа по. За пръв път от 15 години сме преди всичко с добра вест. Това се дължи на спрения рекет върху бизнеса, лимитираните обири, поддръжката за бизнеса и реорганизацията на производството, добави вицепремиера

поради неприятни стопански индикатори. Данните на Евростат демонстрират, че това не е била същинската причина, безапелационна бе Нинова.

Ние постигнахме положително ръководство в последните месеца и оставихме постоянна стопанска система. Ако не съставим държавно управление ще тръгнем назад надолу. Отговорността е на всички нас , сподели още тя.
 Третият мандат отива в Българска социалистическа партия
Третият мандат отива в Българска социалистическа партия

Това научи News.bg от свои източници
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР