Експертната група на Световната здравна организация (СЗО) препоръча използването на

...
Експертната група на Световната здравна организация (СЗО) препоръча използването на
Коментари Харесай

СЗО препоръча две нови лекарства за лечение на COVID-19

Експертната група на Световната здравна организация (СЗО) предложи потреблението на две нови медикаменти за лекуване на пациенти с COVID-19. Това се споделя в известие за медиите, оповестено от организацията.

Барицитиниб, лекарство на компанията Eli Lilly and Company с комерсиално название Olumiant, употребявано и при ревматоиден артрит, и Сотровимаб, лекарство въз основата на моноклонални антитела на английската фармацевтична компания GlaxoSmithKline Xevudy, получиха поддръжката на специалистите на СЗО за лекуване на COVID-19 след увеличението на броя на новите случаи в международен мащаб. Организацията означи, че бързо разпространяващият се вариант Омикрон понижава успеваемостта на доста от актуалните благоприятни условия за лекуване на ковид и изисква нови решения.

СЗО настоятелно предлага Барицитиниб в композиция с кортикостероиди при пациенти с тежко заболяване. Новите данни от седем кръга изпитвания, включващи повече от 4000 пациенти с умерено до тежко заболяване, демонстрират, че той може да усъвършенства преживяемостта и да понижи нуждата от апаратна вентилация при тежко заболели пациенти, без да усилва страничните резултати. Барицитиниб има същия резултат като други медикаменти за артрит, тъй че СЗО прецизира, че в случай че има сходни медикаменти, аналозите на лекарството би трябвало да се избират въз основа на цената, наличността и клиничния опит.

Експертите на СЗО също по този начин предлагат условно потреблението на Сотровимаб при пациенти с леко протичане на болестта. Въпреки това организацията към този момент означи несигурната резултатност на лекуването с моноклонални антитела, които съставляват лабораторни съединения, имитиращи естествената отбрана на организма, против новите варианти на заболяването, в това число Омикрон.
Свързани вести Проф. Христова: Омикрон и грип върлуват мощно, пикът ще е в края на месеца Проф. Аргирова: Трябва да отпадне документът за антитела Печален връх: Нови 7034 случая на Коронавирус у нас, област Пловдив на второ място с 647 Доц. Михаил Околийски: Трябва да убедим таксиметровите водачи и фризьорките да се ваксинират
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР