Експертна група, назначена от НАСА, за да проучи деликатния въпрос

...
Експертна група, назначена от НАСА, за да проучи деликатния въпрос
Коментари Харесай

От НАСА с важно признание

Експертна група, назначена от НАСА, с цел да изследва деликатния въпрос за НЛО, акцентира нуждата от събиране на повече данни, с цел да бъдат обяснени тези феномени в бъдеще.

" Съществуващите данни и разкази на очевидци са незадоволителни, с цел да се дават безапелационни доказателства за естеството и произхода на всяко събитие ", съобщи астрофизикът Дейвид Спъргъл, ръководител на експертната група.

Доклад, в който ще бъде изложено по какъв начин може да бъде реализирано това, ще бъде оповестен през лятото.

НАСА разгласи предходната година, че стартира проучване за неидентифицираните летящи обекти, а през октомври избра 16 специалисти, които да изпълнят задачата. Сред тях са изтъкнати учени, както и чиновници на американския регулаторен орган за гражданска авиация, а и някогашният астронавт Скот Кели.

Тяхната цел не е да преглеждат едно по едно минали събития в опит да ги обяснят, а да създадат рекомендации към НАСА по какъв начин те да бъдат проучвани вярно в бъдеще.

Темата е доста сериозна, споделиха от НАСА на първото обществено съвещание по тематиката. Тя визира както националната сигурност, по този начин и сигурността на въздушния трафик. Но тя притегля огромен интерес и поради конотацията на думата НЛО. Официалният термин към този момент е " неидентифицирани анормални феномени ".

" Понастоящем не разполагаме с експлицитни данни, които да сочат, че има връзка сред неидентифицираните аномални феномени и извънземния живот ", съобщи Дейвид Гринспун, един от учените в комисията.

За Дейвид Спъргъл компликацията при разглеждането на този въпрос се състои във обстоятелството, че някои хора са уверени в съществуването на НЛО, до момента в който за други тематиката е смешна.

Има данни за към 800 неидентифицирани въздушни феномени, заяви на срещата Шон Къркпатрик, шеф на службата, която се занимава с този въпрос в Министерството на защитата. Но " може би единствено сред 2 и 5% " са " в действителност необикновени ", сподели той.

Той сподели два видеоклипа. Единият е със кълбовиден обект, следен в Близкия изток през 2022 година, който и до през днешния ден не е пояснен. На втория се виждат три точки, които се движат необичайно напред-назад. В реалност това са самолети във въздушен кулоар, чиито необикновени придвижвания се дължат на осцилации в самия датчик, изясни той.

Заседанието беше предавано онлайн в интернет, а част от него беше отдадено на въпроси на феновете. Тази бистрота беше съзнателна - НАСА акцентира нуждата от " дестигматизиране " на тематиката.

Работата на експертната група се основава само на обществени данни, тъй че да може да бъде обсъждана свободно и да бъде налична за всички, сподели Даниъл Еванс, който дава отговор за координацията на плана в НАСА.

Астрофизикът Дейвид Спъргъл добави, че класифицираната информация - която тук не се взема поради - постоянно е засекретена не поради следения обект, а по-скоро с цел да не се разкрият избрани характерности на самолета, снимал изображението.

В бъдеще наблюденията ще би трябвало да се вършат със характерни, многочислени и добре калибрирани принадлежности, сподели той. Той обаче изключи концепцията за специфичен сателит.

Препоръките евентуално ще включват и способи за по-добро консолидиране на любителските наблюдения. Милиардите мобилни телефони на Земята могат да дават потребни данни, изключително в случай че се вършат няколко изображения по едно и също време.

Майк Голд, някогашен чиновник на НАСА в експертната група, се изрече в интерес на основаването на работа в галактическата организация, която да се занимава с този въпрос, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР