Експертите сравниха как състоянието на батерията на електрически автомобил се

...
Експертите сравниха как състоянието на батерията на електрически автомобил се
Коментари Харесай

Как правилно да зареждате електрическа кола, за да не развалите батерията

Експертите съпоставиха по какъв начин положението на батерията на електромобил се въздейства от бързо и постепенно зареждане. Те също по този начин споделиха някои потребни препоръки. 

Бързото зареждане ви разрешава да заредите изцяло батерията на електрическо транспортно средство единствено за няколко часа. Това обаче може да се отрази отрицателно на нейното положение.

Експерти проучиха данни за зареждането на повече от 12 500 автомобила Tesla в Съединени американски щати. Те изследваха степента на понижаване на обсега в съпоставяне със зареждането с изменчив ток, се съобщава на уеб страницата Recurring Auto. За съпоставяне бяха определени електрически коли, които употребяват бързо зареждане през 90% от времето. Останалите коли бяха заредени с бързо зареждане единствено в 10% от времето.

Проучването сподели, че тези два метода на зареждане имат идентичен резултат върху положението на батерията. Във всеки случай с времето пробегът на електрическото транспортно средство понижава.

Здравето на батерията е най-засегнато от рискови температури и ниски или високи равнища на батерията. За благополучие модерните системи за ръководство могат да предотвратят щета на батерията, до момента в който употребявате бързо зареждане.
Как вярно да заредите батерията?  зареждане на електрически коли Има два значими съвета, които ще ви оказват помощ да отбраните батерията си от щета. Снимка: Getty Images
Експертите предлагат да употребявате функционалността за предварителна подготовка на батерията преди зареждане в горещо и студено време. Така батерията ще издържи по-дълго и запасът от мощ ще намалее доста по-малко.

Освен това би трябвало да избягвате бързото зареждане при доста високо или доста ниско равнище на заряд. Съпротивлението на батерията при тези равнища е по-високо и основава в допълнение натоварване.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР