Експертите и юристи от Продължаваме промяната, които са работили по

...
Експертите и юристи от Продължаваме промяната, които са работили по
Коментари Харесай

НА ЖИВО: ПП: ИТН изляха абсолютни лъжи за изготвянето на законопроекта за КПКОНПИ

Експертите и адвокати от " Продължаваме промяната ", които са работили по една част от закона за КПКОНПИ, дават изказване.

Заявиха, че са възмутени от " откровените неистини ", които Има Такъв Народ са изляли по отношение на правенето на законопроекта. Представителите на Има Такъв Народ саботират в трети следващ парламент всички вероятни дейности за промяна в КПКОНПИ и ефикасни дейности против корупцията, обявиха от Политическа партия.

Гледайте онлайн ТУК:



Нарекоха реакцията като " истерична " и прецизираха, че сходна реакция са следили в експертните препоръки, проведени по правенето на законопроекти. Има Такъв Народ са саботирали процеса по правене, като или не са участвали, или са се появявали за пет минути, заявявайки, че твърдо държат на своето изискване - да имат човек в комисията с право на несъгласие, който да взема решение кой да бъде разследван и кой не.

Уважаван правист като Ива Митева не е прочела законопроекта и приказва абсолюти неистини за това по какъв начин членове от него са противоконституционни. Като това, че проверяващите инспектори ще вземат участие в правосъдния углавен развой - такова нещо няма от законопроекта.

Не са отпаднали групи от видните политически групи, които би трябвало да бъдат разследвани от комисията, както твърди Митева.

Тя твърди, че в законопроекта са дадени свръхправомощия на проверяващите органи, което не е правилно, обявиха от Политическа партия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР