Експертите бяха изслушани на днешното заседание на Софийския градски съд. Заключението

...
Експертите бяха изслушани на днешното заседание на Софийския градски съд.
Заключението
Коментари Харесай

Разминаване в резултатите от 2 ключови експертизи за дрога в кръвта на Георги Семерджиев

Експертите бяха изслушани на днешното съвещание на Софийския градски съд.

Заключението от токсикохимичната експертиза , направена от три движимости лица от Института по криминалистика, е, че в кръвта на Семерджиев е открит метамфетамин. Няма обаче данни за количеството опиат. Лабораторията не правила подобен разбор, стана известно при диалога с специалистите. Вещите лица, които са работили по нея, обаче, обявиха пред съда, че изследваната от тях кръвна проба не е съхранявана вярно. Пробата е доставена при тях замразена, което не разрешава да се дефинира дали в кръвта има съществуване на алкохол. 

Съдебно-химическата експертиза демонстрира, че кръвната проба от Семерджиев, която е друга от употребяваната при токсикохимичния разбор, е негативна за синтетични опиати, кокаин и лекарствени средства. Тя е осъществена от две движимости лица, които обясниха, че разликата в резултатите е вследствие чувствителността на употребяваните способи при двете експертизи. Методите, с които е направена съдебно-химическата експертиза, демонстрират позитивна проба за опиати, само че при избрана централизация.

Разминаването в двете изводи беше обяснено от едно от движимостите лица с другите апаратури и способи, както и чувствителността на техниката.

Очаква се през днешния ден да се изслушат заключенията на над 20 движимости лица по към 40 експертизи. 

На 5 юли м.г. 35-годишният някогашен футболист, седнал зад кормилото на първокласен джип " Ауди ", опустоши такси на кръстовището на бул. " Черни връх " и ул. " Свети Наум " с висока скорост, след което се блъсна в асансьора на метростанция " Европейски съюз ". От мощния удар колата се разцепи на две и едната половина удари смъртоносно двете млади дами, които по това време са се движили по тротоара - 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович. Те починаха на място.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР