Експерти предлагат са се създаде информационен масив на школите за

...
Експерти предлагат са се създаде информационен масив на школите за
Коментари Харесай

Експерти искат информационен масив на автошколите

Експерти оферират са се сътвори информативен масив на школите за водачи. Идеята е те да имат рейтинг, по който искащите да се образоват да се ориентират в избора на автошкола. Предложението е от Алекси Стратиев, специалист по пътна сигурност.

В база данни на  Пътната полиция има информация къде претендентите за шофьорска брошура са се обучавали, кой ги изпитвал. В Пътната полиция постъпват и данните за техните нарушавания, в случай че има такива, споделя Алекси Стратиев,  някогашен зам. Директор на Главна дирекция Охранителна полиция. Застрахователите и Гаранционния фонд имат информация  за претърпените катастрофи. Рейтингът ще помогне при избора на автошкола. Той ще си изготвя въз основата на информация за автошколите и резултата от тяхната работа.

„ Ето тези три масива, в случай че се обединят, постоянно може да излезе нескрито тези, които не са задоволително готови добре или които не съблюдават разпоредбите, към тях да се обърне внимание “, показва Стратиев.

Автошколите, за които е известно, че не работят добре, да бъдат подложени на непоколебим надзор и вероятно да бъдат закрити, предлага  още Стратиев.  И още по тематиката за образованието часовете за кормуване през тъмната част от денонощието в доста от случаите се пропущат, споделя още той, защото организацията по пътуването е мъчно осъществима.

„ Тъмната част стартира някъде 9-10 часа, тогава би трябвало да се привикат тези хора да се учат да ръководят в тъмната част, това е значимо “, отбелязва специалистът.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР