Експерти по сигурността във Великобритания предупредиха, че хакери преодоляват лесните

...
Експерти по сигурността във Великобритания предупредиха, че хакери преодоляват лесните
Коментари Харесай

Хакери наблюдават домовете на родителите през камерите на бебефоните

Експерти по сигурността във Англия предизвестиха, че хакери преодоляват лесните за отгатване пароли с лекост и употребяват камерите на бебефоните, за да наблюдават домовете на хората, написа Би Би Си.

Примерите от Англия са стотици  - млада двойка от Лийдс била наблюадавана стотици пъти онлайн без тяхно познание. Миналата година имаше и различен фрапантен случай - хакер се включи и приказва с малко момиченце през видеофона в детската му стая. Можете да си припомните случая във видеото горе. 

Техническият шеф на Националния център за киберсигурност на Англия Лан Леви предизвести, че потребителите би трябвало да сменят паролата по дифолт, най-често " 0000 ", преди да включат устройството. Хубаво е да бъдат изключени и някои функционалности, които разрешават да включвате камерата отдалечено. 

Прблемът е, че фирмите, които създават тези устройства, постоянно се пробват да ги създадат евтини и бързи за сметка на сигурността. Така смарт устройствата и Wi-Fi - камерите се оказват най-уязвими, разяснява още Леви. 

Източник: Би Би Си

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР