Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите -

...
Експерти от Регионалната инспекция по околната среда и водите -
Коментари Харесай

РИОСВ-Бургас спря сондажи в природен парк Странджа

Експерти от Регионалната ревизия по околната среда и водите - Бургас направиха незабавна инспекция по отношение на постъпил сигнал на 13.10.2022 година за осъществяване на сондажни действия в околност " Поляните ", село Синеморец, оповестиха от институцията.

При инспекцията се установи, че се правят сондажните действия в аграрен парцел в с. Синеморец, околност " Поляните “, община Царево с една работеща сондажна машина. Имотът попада в рамките на предпазена територия по смисъла на Закона за предпазените територии (ЗЗТ), Природен парк " Странджа “ и в предпазени зони, оповестени по реда на Закона за биологичното многообразие - (ЗБР) BG0002040 " Странджа “ за запазване на дивите птици и BG0001007 " Странджа “ за запазване на естествените местообитания и на дивата флора и фаунa.

Към датата на инспекцията няма входирано в РИОСВ-Бургас съобщение за капиталово предложение в обсега на поземления парцел за създаване на сондаж, с завършила процедура и публикуван краен административен акт по Закона за запазване на околната среда (ЗООС) и Закона за биологичното многообразие (ЗБР).

Издадено е наставление за прекратяване на осъществяваните действия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР