Община Пловдив ще кандидатства за финансиране от програма Развитие на

...
</TD
>Община Пловдив ще кандидатства за финансиране от програма Развитие на
Коментари Харесай

Пловдив разпределя 58 милиона лева за няколко важни за града проекта

Община Пловдив ще кандидатства за финансиране от стратегия " Развитие на районите " на осем плана, оповестиха на взаимна конференция кметът и заместникът му по европроекти, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

Днес изтича срокът за подаване на документи по европейската стратегия за програмен интервал 2021 - 2027 година В листата са включени: закупуване на електробуси, създаване на продължението на бул. " Санкт Петербург " от хотел SPS до пътен възел " Скобелева майка ", парк " Кан Крум " в " Тракия ", възобновяване на постройките на Административния съд, ДКЦ-5 и Спортния диспансер, нова постройка на учебно заведение " Алеко Константинов " и строителство на Център за палиативни грижи, разгласи кметът Димитров.

Според националното систематизиране на Пловдив се поставят 58 милиона лв., до момента в който за доста по-малки градове са планувани по 70 милиона единствено за един план. Това е повода, съгласно Темелков, да се подадат планове на доста по-висока стойност. 

Зам.-кметът посочи, че не може плановете да се подредят по приоритет от 1 до 8, само че имало сигнали, че всички ще се случат. 

Новата постройка на " Алеко Константинов " ще се намира зад учебно заведение " Дружба ", а Центърът за палиативна грижа, какъвто няма в Пловдив, ще се издигне на 2.5 дка общински терен в " Тракия ".

Между 40 и 60 дни след подаването на документите ще има резултат дали и кои планове ще са утвърдени. 

" С подобаващите диалози чакаме нужното финансиране за всички " - разяснява Темелков.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР