Експерти от Министерство на земеделието, храните и горите се срещнаха

...
Експерти от Министерство на земеделието, храните и горите се срещнаха
Коментари Харесай

Експерти от МЗХГ се срещнаха с представители на природозащитни организации

Експерти от Министерство на земеделието, храните и горите се срещнаха с представители на организации за отбрана на животните. Двете страни разискаха план на Наредба за изменение и допълнение на Наредба № 2 от 2009 година за изискванията за развъждане на окосмен и дръпнат дивеч в животновъдни обекти, съобразени с неговите физиологически и поведенчески особености, оповестиха от МЗХГ.
Един от главните претекстове за проведения от неправителствените организации митинг е неспазване на член 58 от Закона за отбрана на животните при правене на плана, според който те имат право да вземат участие във взимане на решения, които се отнасят за животните.
Министерството, следвайки нормативната уредба, е разгласило на интернет страницата на ведомството и на портала за публично разискване на Министерския съвет плана на разпоредба, като в период до 3 септември се одобряват писмени мнения по него. До датата на проведения митинг в министерството няма входирано нито едно документално мнение от организация за отбрана на животните.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР