Експерти очакват цените на недвижимите имоти в световен мащаб да

...
Експерти очакват цените на недвижимите имоти в световен мащаб да
Коментари Харесай

Очаква се рязко поскъпване на имотите

Експерти чакат цените на недвижимите парцели в международен мащаб да се повишат внезапно през идващите години. Това сочи последното изследване на икономическите специалисти (EES), което се организира всяко тримесечие от института ifo и Швейцарския институт за икономическа политика. Според изследването цените на недвижимите парцели ще нарастват приблизително с 9 % годишно през идващите 10 години. Експертите предвиждат покачване от 8,4% във Англия, 6,0% в Съединени американски щати и 5,5% във Франция. " Увеличението на цените на недвижимите парцели се движи повече от фактори на търсенето, в сравнение с предлагането “, споделя откривателят на ifo Тимо Вохнер.

В доста райони по света нарасналото търсене на пазара на недвижими парцели се дължи на по-високия витален стандарт и приходи, както и на повишаването на популацията и желанието за повече жилищна повърхност. Общо 37 % от респондентите показват тези фактори като причина за внезапното нарастване на цените.

Тенденцията към работа повече от у дома също играе роля. " Според 27 % от специалистите фактори на предлагането като стеснен индустриален потенциал, по-високи цени на строителните материали и липса на имоти за градеж са виновни за покачването на цените на недвижимите парцели “, споделя Вохнер. Паричната политика, инфлацията и държавната политика са посочени от 12 % от интервюираните като мотори на повишението на цените на недвижимите парцели.

В Западна Европа (6,4 процента) и в Северна Америка (7,7 процента) се чака нарастването на цените на недвижимите парцели да бъде под междинното за света. Значително по-високи темпове на напредък се чакат в Южна Европа (18,4%) и Източна Европа (14,9%). Увеличението на цените на недвижимите парцели се чака да бъде изключително високо в Южна Азия (25,1 процента), Западна Азия (22,4 процента) и Централна Америка (24,4 процента). Предоставените числа са номинални темпове на напредък, написа Pariteni.bg.

На районно равнище упованията на специалистите за цените на недвижимите парцели корелират мощно с прогнозите им за инфлация. " Действителните темпове на напредък ще бъдат по-ниски “, споделя откривателят на ifo Филип Хайл. " В Обединеното кралство цените на жилищата са се повишили с повече от 67 % през последните 10 години и тази наклонност евентуално ще продължи. “ Тази цифра е 112 % в Съединени американски щати и 25 % във Франция.

Общо 1405 стопански специалисти от 133 страни участваха в изследването, което е извършено от 14 юни до 2 юли 2023 г.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР