Експерти обръщат внимание на пет симптома на инфекция, причинена от

...
Експерти обръщат внимание на пет симптома на инфекция, причинена от
Коментари Харесай

Британски учени: Заразили сте се с Омикрон преди 48 часа при тези пет симптома

Експерти обръщат внимание на пет признака на зараза, породена от варианта Омикрон, които могат да се появят 48 часа след заразяването.

Първоначалните признаци на зараза с новия вариант назоваха вирусолози от Обединеното кралство, предава уеб сайтът Здраве.то.

Там разновидността Омикрон съумя да стане преобладаващ, като за първи път се появи при започване на декември.

Днес английски откриватели настояват, че последствията от инфекцията се по-леки в сравнение с при Делта варианта. Известно е също, че инкубационният интервал на инфекцията е доста по-кратък.

Според приложението ZOE Коронавирус Study, това са следните 5 признака, които се появяват едвам 48 часа след заразяването:

– Сухо, възпалено гърло
– Главоболие
– Умора
– Хрема
– Кихане

Разработчиците на приложението означават, че доста хора, инфектирани с Омикрон, оповестяват за мощна аналогия сред признаците му това и по какъв начин се демонстрира елементарната простуда. В същото време специалистите предизвестяват: „ Въпреки че коронавирусната зараза може да наподобява по-лека, хората, които не са били имунизирани или имат слаба имунна система, са изложени на риск от тежки затруднения, които могат да доведат до хоспитализация “.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР